| | İçkiyi severim sarhoşluğu sevmem Bu yıl ölümünün 40. yıldönümünde andığımız usta kalem Refik Halid Karay içme felsefesini böyle açıklıyor. Karay'ın yiyecek içecek kültürümüze kazandırdığı eserlere önem vermek gerekir. Şüphe yok ki Ermeni şivesiyle patlıcan tavası, fakat İstanbullu Türk ağzıyle patlıcan kızartması...devamı |
|
| | Mondovino şarabın merkezine seyahat Bazıları Michel Rolland için guru, dahi, sanatçı, hatta sihirbaz diyor. Bir şarap danışmanının uluslararası şarap endüstrisi üzerindeki etkisine bakarsanız belki de o, bu sıfatların tümüne birden talip. Geçtiğimiz hafta salı akşamı Mey İçki Grubu'na dahil Kayra Şarapları şarapseverleri...devamı |
|
| | Bulgar şarapları patladı AB'ye girme heyecanı Bulgaristan'ın şaraplarını da canlandırdı... Fransız, Amerikan ve İtalyan şarap üreticilerinin Bulgar meslektaşlarıyla yaptıkları teknik ve sermaye işbirliği kendini göstermeye başladı. Raflar yeni etiketlerle dolu. Bulgaristan'ın başkenti Sofya'da otelin lobisinde...devamı |
|
| | Mantar çiçek gibi toplanmaz Şimdi tam mevsimi ama mantarların hangilerinin yenilebilir olduğunu doğru biçimde değerlendirmek kolay iş değil... Zehirlileri zehirsizden ayırmayı şansa bırakmamak için kültür mantarını tercih etmek gerekir. Geçenlerde bir aile yemeğine davetliydik. Çoluk çocuk masanın etrafında...devamı |
|
| | Picasso Şile palamudunu sever miydi? 'Picasso'nun Sofrası' adlı kitap büyük bir sanatçının ruhunun derinlerine, günlük yaşamının seyrine göz atmamızı sağlıyor. Ve onun kokusunu hiç unutmadığı sardalyalarıyla tanışmamızı da. Sabancı Müzesi; Emirgan'da, dünyadaki çoğu rakip müzenin gözünü kamaştıracak bir başarı elde etti.devamı |
|
| | Ekmek kokusuyla uyanmak Evde ekmek yapılan günler yeniden başladı. İster makineli ister makinesiz, hanımlar artık birbirlerine çaya gittiklerinde ev yapımı ekmekle ağırlanıyor. Aile sofrasına ilk katkım, annemin avucuma küçük bir madeni para sıkıştırıp köşedeki fırına yollamasıyla başlamıştı. Okul çağına...devamı |
|
| | Nerenin zeytinyağını kullanıyorsunuz? Zeytin ve zeytinyağı bizim ulusça çok önemsememiz gereken bir saha. Ayvalık da bu sahanın baş oyuncusu. Hiç kuşkusuz dikkatinizi çekmiştir. Özellikle son bir yıldır sık sık gazetelerde rastlıyoruz. Resmi gazete kılıklı bir ilan formatı bu. Bilmiyorum meraklanıp okuduğunuz da oldu mu?...devamı |
|
| | Mutfağın asıl sahibi erkekler İngiltere'de "Erkekler mi daha iyi aşçıdır, kadınlar mı?" tartışması ülkemize de sıçradı. Pek çok kişi profesyonel mutfaklarda erkeklerin egemenliğini kabul ediyor. Kadınları sadece evlerindeki mutfakla yetinmek zorunda bırakansa büyük restoran ve otellerdeki zorlu iş koşulları.devamı |
|
| | İçkiye yasak yakışmıyor Türkiye'de "Ben içmiyorum kimse içmesin" mantığı yaygınlaştı. Otoriteler içki ruhsatı verme işlemini zorlaştırdı. Bu anlayış şimdi de tümüyle içkiden arınmış bir Anadolu yaratmak istiyor. Müslüman ülkelerin yöneticileri halklarının içki içmesini hiç istemezler. İçkinin ortadan...devamı |
|