|
|
|
|
|
|
Otlu tart
Hamuru hazırlamak için mayayı ilk suda çözün, sonra bunu yavaş yavaş un ve zeytinyağıyla karıştırın. Karışım yapışkanlıktan kurtulana kadar un ekleyip yoğurun. Üzerine bir bez kapatıp kabarması için bir kenara koyun ve iki saat bekletin. Bu sırada içine koyulacak tüm yeşil malzemeleri ince ince kıyın. Ayrı bir kapta krema, yumurta ve peynirleri tuz ve karabiberle karıştırıp kıyılmış yeşillikleri buna ilave edin. Bir saat üstü kapalı biçimde buzdolabında bekletin. Kabarmış hamuru un dökülmüş bir yüzeyde oklavayla ve çok inceltmeden yuvarlak bir şekilde açın. Bu açılmış örtü şeklindeki hamuru, 4-5 cm. yükseklikte ve 15 cm. çapındaki tart kabına koyun. Hamurunuzun genişliği tart kabının yanlarından sarkacak şekilde olmalıdır. İç malzemeyi doldurduktan sonra kenarlardan sarkan hamurları kesip yeniden yoğurun ve tart kalıbına kapak olacak şekilde tekrar açın. Bu açtığınız parça ile altta kalan parçayı birleştirerek tartın üstüne kapatın ve hamurla süsleyin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üstü pembeleşene kadar 45-50 dakika pişirin. Fırından çıkarıp 5-10 dakika dinlendirdikten sonra, kenarını taze biberiyeyle süsleyerek servis yapın.
Hamuru için (6-8 kişilik): * 2 ya da 2 buçuk su bardağı un * 1/3 paket yaş maya * 4 kaşık zeytinyağı * 1 küçük bardak ılık su
İçi için * 1 kutu krema (200 gr.) * 4 yumurta * 250 gr. taze lor * 100 gr. Light beyaz peynir * Yarım demet maydanoz * Yarım demet dereotu * Yarım demet nane * Yarım demet fesleğen * Yarım demet taze soğan * Tuz-karabiber * Süslemek için birkaç dal taze biberiye
|
|
|
|
|
|
|
|
|