Keyifle okuyun, zevkle pişirin, afiyetle yiyin
Beyaz salata 4-6 Kişilik * 1 adet tavuk göğsü * 3 su bardağı süzme yoğurt * 2 çorba kaşığı mayonez * 1 demet dereotu * 3 adet salatalık * 1 çorba kaşığı zeytinyağı,tuz Tavuğu haşlayın; soğutup etleri küp küp doğrayın. Salatalıkları yıkayıp, kabukları ile rendeleyin. Tavuk etini; 3 su bardağı süzme yoğurt, 2 çorba kaşığı mayonez, dereotu, tuz koyup karıştırın. Servis tabağına aldıktan sonra, üzerine yağ gezdirip, soğuk servis
Kara orman tatlısı Kara orman tatlısı * 1 kilo süt * 3 kahve fincanı un * 3 kahve fincanı şeker * 1 yumurta sarısı * 125 gram margarin * 1 çorba kaşığı yeşil fıstık * 50 gram çikolata * 2 çorba kaşığı kakao * 1 çorba kaşığı hindistancevizi Bir tencereye unu koyun, kısık ateşte rengi sararmadan beş dakika kadar kavurun. Süt, şeker yumurta sarısını koyup, çırpma teliyle iyice karıştırın. Kakao ve hindistancevizlerini ilave edin. Ateşte katılaşıp, gözgöze olana kadar pişirin. Ateşten alın, içine margarini, çikolatayı koyun. Miskerle 15 dakika çırpın. Kaselere pay edin. Bir gece dolapta bekletin. Üzerine yeşil fıstık, arzuya göre dondurma koyarak servis yapın.
Fasulyeli börek 2 kişilik * 1 adet yufka * 2 kase fasulye * 1 adet yumurtu sarısı * 50 gram beyaz peynir tuz, karabiber ve kızartmak için sıvı yağ 11 adet yufkayı düz bir zemine yayıp yağlayın. 2 kase fasulyeyi çok ince kıyın yada robottan geçirin. 1 adet yumurta sarısını, 50 gram beyaz peynir, tuz, karabiberi karıştırın. yufkanın bir ucuna hazırladığımız harçtan koyun. Rulo şeklinde sarın. Enlemesine küçük küçük kesip kızgın sıvı yağda kızartın.
Kavunlu tart 8 kişilik * 1 paket kek un * 200 gram margarin * 2 çorba kaşığı yoğurt * 2 kaşık şeker * 2 dilim kavun Kavun sosu için: * 1 çorba kaşığı viski * 1 çay bardağı vanilya * 2 çorba kaşığı pudra şekeri Margarini eritip soğutun. Yoğurt, şeker koyup, un ilave edin. Hamur yapıp, 20 dakika dinlendirin. İkiye bölüp tepsiye yerleştirin. Hamurun arasına dilim dilim kavun koyun.Diğer parçayı üzerine kapatıp, yumurta sürün. Kızarana kadar pişirin. Diğer yandan kavun sosunu hazırlamak için, kavunu ufak ufak doğrayıp, pudra şekeri ile blenderdan geçirin. Vanilya ve viskiyi ileve edip, karıştırın. Fırından çıkardığınız tartın üzerine kavun sosu döküp, dilimleyerek servis yapın.
|