|
|
|
|
Altı ay dinlendiriliyor
Şırası alınan üzümlerin kabukları hoş kokulu, şeker içeren, değerli bir malzeme. Fermente olduğunda yüzde 5-6 oranında etil alkol içeriyor. Misket, Riesling, Traminer gibi kokulu üzümlerin cibresi grappa için çok uygun. Chardonnay, Sauvignon Blanc gibi moda üzümlerinin cibresinden de kaliteli grappalar yapılıyor. Fermentasyon ardından karışım imbikten çekilerek göbek alkolü alınıyor. Sonra da Slovenya meşesinden fıçılarda bir süre dinlendiriliyor. En az altı ay fıçıda bekletilmiş grappalar "riserva" olarak tanımlanmaya hak kazanıyor. Grappa üreten tesisler genellikle fazla büyük değil. Hatta bazı markalar neredeyse ev ortamında damıtılıyor.
|
|
|
|
|
|
|
|
|