|
|
|
|
|
|
Egzotik Fas lezzetleri
Egzotik tatlardan oluşan Fas mutfağı, her yönüyle son derece renkli ve lezzetli. Baharatlarından kaplarına, kokusundan görüntüsüne kadar son derece özgün olan bu mutfak, damağa olduğu kadar göze de hitap ediyor. Avrupa'da büyük ilgi görmesine rağmen ülkemizde yeterince tanınmayan Fas mutfağı, kimi özellikleriyle bizim damak tadımıza yaklaşırken kimi özellikleriyle de tamamen farklılaşıyor. Kullanılan pek çok malzemeyi rahatlıkla bulabileceğiniz gibi bu yemekleri hazırlamanız da oldukça kolay. Zengin baharat, bakliyat ve meyvelerle tatlanan yemekleriyle bu mutfak denemeye değer
Nohutlu çorba (4-6 kişilik) Zeytinyağını tencereye koyup ısıtın ve minik minik doğradığınız soğan ve sarmısakları içine atın. İyice yumuşayıp pembeleşene kadar 5-6 dakika kavurun. Arkasından kimyon, pul biber ve kişnişi atıp birkaç dakika daha çevirin. Daha sonra kekik, nohut ve suyu ekleyin, üzerini kapatıp orta ateşte 40 dakika pişmeye bırakın. Bu sürenin sonunda küp küp doğradığınız patates, havuç ve domatesler ile yine doğradığınız taze kişnişleri ekleyin ve tekrar 35- 40 dakika daha pişirmeye bırakın. Bu çorbayı, dilerseniz bu şekilde, dilerseniz de blendırdan geçirip püre halinde servis yapabilirsiniz.
Malzemesi: * 3 su bardağı nohut (suda beklemiş) * 1.5 litre su * 1 patates * 2 havuç * 3 domates * 4 yemek kaşığı zeytinyağı * 1 küçük soğan ve 3 diş sarımsak * 1 yemek kaşığı kırmızı pul biber * 1 yemek kaşığı toz kişniş * 2 çay kaşığı kimyon * 2 dal taze kekik * 3 yemek kaşığı taze kişniş * Tuz ve karabiber
|
|
|
|
|
|
|
|
|