Lezzet Güneşi
Buğdaylı piliç
Etleri yağın yarısı ile yağlayın, ızgarada ve orta ateşte her iki yüzünü 4-5'er dakika pişirin. 2 adet limonun suyunu sıkıp, kabuklarını rendeleyin. Kalan yağ, aşurelik buğday, soğan, acı kırmızı biber, kişniş, limon kabuğu, limon suyu, etli kırmızı biber, tuz ve karabiberi iyice harmanlayın. Harmanlanan malzemeyi tabaklara paylaştırıp, üzerlerine etleri yerleştirin ve sıcak servis yapın.
4 kişilik
* 1 paket piliç light göğüs
* 2 çorba kaşığı zeytinyağı
* 1 su bardağı aşurelik buğday
* 1 adet kırmızı soğan (iri doğranmış)
* 1 adet acı kırmızı biber (iri doğranmış)
* 4 çorba kaşığı kişniş veya maydanoz (iri doğranmış)
* 2 adet limon
* 1 adet etli kırmızı biber (iri doğranmış)
* Tuz, karabiber (arzu edilen miktarda)
Meyveli yassı kadayıf
Suya tozşekeri ilave edin, hızlı ateşte kaynama noktasına gelinceye kadar karıştırarak ısıtın. Ateşi kısın, 10-15 dakika daha kaynatın. Limon suyunu ilave edip, 2-3 dakika daha kaynatıp, ateşten alın. Kadayıfların kenarındaki sert kısımları alın, ılık süte batırıp, en az 5 dakika bekletin. Delikli kepçe ile çıkarın, hafifçe süzdürün ve her bir yassı kadayıfı önce una, ardından da yumurtaya batırıp, kızgın yağda her iki yüzü altın sarısı renk alıncaya kadar kızartın. Delikli kepçe ile yağını süzerek çıkarın ve hazırladığınız şuruba koyup, servise kadar dinlendirin. 4 adet kadayıfı şuruptan süzerek çıkarıp, tabaklara yerleştirin. Araya kremayı paylaştırıp, üzerine de kalan kadayıfları dizin. Meyvelerle süsleyerek servis yapın.
4 kişilik
* 5 su bardağı su
* 6 su bardağı tozşeker
* 1/4 adet limonun suyu
* 8 adet yassı kadayıf
* 2,5 su bardağı süt (ılık)
* 6 çorba kaşığı un
* 3 adet yumurta Sıvıyağ (kızartmak için)
* 1 su bardağı krema
* 250 gr. meyve (arzu ettiğiniz mevsim meyvesi)
Biber soslu hindi
Limon kabuğu, limon suyu, tozşeker, soğan, acı yeşil biber, sarmısak ve kremayı karıştırın. Kısık ateşte karışımın rengi koyulaşıncaya kadar yaklaşık 15 dakika pişirin. Tuz ve karabiber katıp, harmanlayın. Yağsız tavada ve hızlı ateşte etlerin her iki yüzünü 5'er dakika pişirin. Üzerine kapak kapatın, ateşi kısın ve 10 dakika daha pişirin. Etlerin üzerine hazırladığınız suyu gezdirip, fesleğen yaprakları ile süsleyerek servis yapın.
4 kişilik
* 1 paket hindi biftek,
* 2 adet limon (kabuğu rendelenmiş, suyu sıkılmış),
* 1/2 su bardağı tozşeker,
* 1 adet soğan (iri doğranmış),
* 2 adet acı yeşil biber (ince doğranmış),
* 1 adet sarmısak (dövülmüş),
* 1 su bardağı krema,
* Tuz, karabiber (arzu edilen miktarda),
* Fesleğen yaprağı (süslemek için)
|