Vişneli ekmek tatlısı
Keskin bir mutfak makasıyla ekmeklerin kenarlarını dilimler yuvarlak olacak şekilde kesin, fırın tepsisine yerleştirin, önceden ısıtılmış 180 derece fırında, ekmekler altın sarısı renk alıncaya kadar yaklaşık 15 dakika pişirin. Su ve tozşekeri hızlı ateşte kaynama noktasına gelinceye kadar karıştırarak ısıtıp, ateşi kısın ve vişneleri katın. 3-4 dakika kaynattıktan sonra limon suyunu ilave edip, 1-2 dakika daha kaynatın. Ekmek dilimlerinin üzerine sıcak vişneli şerbeti gezdirin. Dört adet ekmek dilimini spatula ile alıp, tabaklara yerleştirin, üzerlerine krema veya dondurmayı paylaştırın. Üzerlerine kalan ekmek dilimlerini yerleştirin, vişne taneleri ile süsleyerek servis yapın.
4 kişilik * 8 adet tost ekmeği
* 1,5 su bardağı su
* 500 gr. tozşeker
* 400 gr. vişne (şoklu)
* 1/4 adet limonun suyu 125 ml. krema (koyulaşıncaya kadar çırpılmış veya dondurma)
|