|
|
Tarhunlu piliç pika
Isıtılmış yağa soğan ve sarmısakları ilave edin, karıştırarak soğanlar hafif sararıncaya kadar soteleyin. Salça ve domatesleri ekleyip iyice karıştırın, hızlı ateşte kaynama noktasına kadar ısıtın. Ateşi kısıp 4-5 dakika pişirin. Makarnayı pişirip süzün, krema ve limon kabuğunu ilave edip harmanlayın ve kısık ateşte 3-4 dakika ısıtın. Una, karıştırarak yavaş yavaş sütü ilave edin, yumurta, tarhun, tuz, karabiber ve toz kırmızı biberi katıp, iyice karıştırın. Yaprak kestiğiniz etleri hazırladığınız bulamaca batırın, süzdürün ve kızgın yağda kızartın. Limonlu erişte makarnayı tabaklara bölüştürün, yanlarına etleri paylaştırın ve üzerine domates sosunu gezdirerek servis yapın.
4 kişilik
* 1 paket piliç göğüs (yaprak doğranmış)
* 80 gr. tereyağı
* 1 adet orta boy soğan (ince kıyılmış)
* 6 adet sarmısak (ince kıyılmış)
* 1 tatlı kaşığı salça
* 500 gr. domates (kabuğu soyulmuş, küçük küp doğranmış)
* 2 su bardağı erişte makarna veya ev eritesi
* 1 su bardağı krema (hafif çırpılmış)
* 1/2 adet limonun kabuğu (rendelenmiş)
* 6 çorba kaşığı un
* 1,5 su bardağı süt
* 2 adet yumurta (çırpılmış)
* 1 tatlı kaşığı tarhun (ince kıyılmış)
* Tuz, karabiber, toz kırmızı biber (arzu edilen miktarda)
* Sıvıyağ (kızartmak için)
|