Makarnalı hindi biftek
Makarnayı tuzlu bol suda arzu ettiğiniz kıvamda pişirip, süzün ve sıcak tutun. Isıtılmış yağda ve hızlı ateşte etlerin her iki yüzünü 5'er dakika pişirin. Aynı tavaya soğan ve sarmısakları koyun, karıştırarak 2-3 dakika soteleyin. Patlıcanları ilave edip, 3-4 dakika daha soteleyin. Et, zeytin, domates, tuz ve karabiberi ekleyip, tavayı sallayarak 2-3 dakika daha pişirin. Fesleğen ve kekiği katıp, harmanlayın. Makarnayı tabaklara paylaştırın, üzerlerine sebzeli etleri yerleştirip servis yapın.
5 kişilik
* 1/2 paket erişte makarna (pappardelle)
* 1 tabak hindi biftek
* 2 çorba kaşığı zeytinyağı
* 1 adet soğan (iri doğranmış)
* 4 diş sarmısak (iri doğranmış)
* 1 adet patlıcan (küp doğranmış)
* 15 adet siyah zeytin çekirdekleri çıkarılmış)
* 15 adet kiraz domates
* 1 demet fesleğen (taze)
* 1/2 demet kekik (taze)
* Tuz, karabiber (arzu edilen
|