Lezzet Güneşi
Piliçli omlet Orta boy bir kapta yumurtaları hafifçe çırpın, içine limon suyu ve biber salçası hariç diğer tüm malzemeleri katın ve iyice karıştırın. Karışımı yağlanmış ve kızgın tavaya bir kaşık yardımıyla porsiyonluk olacak şekilde dökün ve omletlerin her iki tarafını kızartın. Limon suyu ve kırmızıbiber salçasını karıştırıp, omletlerle beraber servis yapın.
4 kişilik
* 6 adet yumurta
* 350 gr. piliç göğüs (haşlanmış, dilimlenmiş)
* 6 adet taze soğan (ince doğranmış)
* 2 tatlı kaşığı kişniş (ince kıyılmış)
* 1 su bardağı konserve mısır (süzülmüş, püre edilmiş)
* 1 su bardağı konserve mısır (tane)
* 1 çorba kaşığı tohumlu hardal
* 1 diş sarmısak (dövülmüş)
* 2 çorba kaşığı parmesan peyniri (rendelenmiş)
* 2 çorba kaşığı kekun
* 1 çorba kaşıı limon suyu
* 2 çorba kaşığı tatlı kırmızıbiber salçası
|