|
Pirinçli halle
Pirinci tuzlu bol kaynar suda en az 30 dakika dinlendirip, süzün. Unlu suyu gidinceye kadar yıkayıp, tekrar süzün. 1,5 su bardağı su ve bir çorba kaşığı tereyağı ilave edin, hızlı ateşte kaynama noktasına gelinceye kadar ısıtın, ateşi kısıp, 10 dakika pişirin. Kalan suyu yavaş yavaş ve karıştırarak una katın. Unlu suyu, karıştırmaya devam ederek pirince ilave edin. Pirinç suyunu çekinceye kadar yaklaşık 10 dakika daha pişirin. Pekmeze kalan tereyağını katın ve tereyağı eriyinceye kadar ısıtın. Tereyağlı pekmezi pirincin üzerine gezdirerek servis yapın.
4 kişilik * 1 su bardağıpirinç
* 2 su bardağı su(kaynar)
* 3 çorba kaşığıtereyağı
* 3 çorba kaşığı unn 1 su bardağıpekmez
|