|
|
Börecik
Yufkaları ikiye kesin. Isıtılmış iki çorba kaşığı tereyağına soğanları ilave edin, karıştırarak yaklaşık 3-4 dakika soteleyin. Kıymayı ekleyin, kaşığın tersiyle hafifçe bastırarak ve karıştırarak 4-5 dakika daha soteleyin. Tuz ve karabiber katıp, harmanlayın. Bir adet yufkayı düz bir zemine yayın, üzerine bir çorba kaşığı yoğurdu kaşığın tersiyle yayın. Hazırladığınız harcın 1/6'sını yufkanın kenarlarından içeri doğru 5'er cm. boşluk bırakarak serpin. Yufkanın boş kısımlarını harcın üzerine kapatıp, yufkaya dikdörtgen şeklini verin ve sıkı olmayan rulo şeklinde sarın. Ruloyu 8 eşit parçaya kesip, yağlanmış fırın tepsisine yanyana dizin. Kalan yufka ve malzemeleri de aynı şekilde hazırlayıp, tepsiye dizin. Kalan tereyağı ve yumurta sarısını çırpın, fırça yardımıyla ruloların üzerine sürün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında, üzerleri altın sarısı renk alıncaya kadar yaklaşık 30-35 dakika pişirin. Sıcak olarak, aruz ederseniz havuç, sarı dolmalık biber ve kiraz domatesle beraber servis yapın.
6 kişilik * 3 adet yufka * 4 çorba kaşığı tereyağı * 300 gr. kıyma * 1 adet orta boy soğan (ince kıyılmış) * 6 çorba kaşığı yoğurt * 1 adet yumurta sarısı * 2 adet küçük boy havuç (uzun çubuk kesilmiş) * 1 adet sarı dolmalık biber (iri doğranmış) * 18 adet kiraz domates * Tuz, karabiber (arzu edilen miktarda)
|