kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Son Dakika
  » Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Teknoloji
    Arşiv
    Etkinlikler
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    İşte İnsan
    Sinema
    Turizm Rehberi
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Ayse Tuter @ SABAH
 
Zeytinli patlıcan
Börecik

Zeytinli patlıcan

Isıtılmış yağda sarmısakları karıştırarak yumuşayıncaya kadar yaklaşık 1-2 dakika soteleyin. Domates, tozşeker ve tuzu ilave edin, üzerini bir kapakla kapatıp, kısık ateşte ara ara karıştırarak 10 dakika pişirin. Fesleğen ve maydanozu katıp, harmanlayın ve ateşten alın. Patlıcanları tuzlu bol kaynar suda hafif yumuşayıncaya kadar yaklaşık 4-5 dakika haşlayın, delikli kepçe ile süzerek çıkarın ve iyice kurulayın. Ekmek kırığı, baharat çeşnisi ve tuzu iyice harmanlayın. Bir fırın kabını 3-4 çorba kaşığı zeytinyağı ile iyice yağlayın, patlıcanları yayın. Üzerine sırasıyla kalan zeytinyağını gezdirin, soğan halkalarını dizin, tuz, karabiber serpin, hazırladığınız sosu yayın, domates dilimlerini yerleştirip, harmanlanmış ekmek kırığını serpin. Zeytinleri dağıtıp, önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzeri iyice kızarıncaya kadar yaklaşık 45 dakika pişirin. Sıcak veya ılık olarak servis yapın.

4 - 6 kişilik
*
1 çorba kaşığı zeytinyağı
* 3 diş sarmısak
* 3 adet domates (olgun, soyulmuş, doğranmış)
* 1 tutam tozşeker
* 5 sap fesleğen (iri doğranmış)
* 5 sap maydanoz (iri doğranmış)
* 4 adet orta boy patlıcan (2,5 cm. kalınlığında verev kesilmiş)
* 5 çorba kaşığı taze ekmek kırığı
* 1/2 tatlı kaşığı baharat çeşnisi
* 1 çay bardağı sızma zeytinyağı
* 2 adet büyük boy soğan (kalın halka doğranmış)
* 3 adet büyük boy domates (olgun, halka doğranmış)
* 1 çay bardağı siyah zeytin (çekirdekleri çıkarılmış, dilimlenmiş) nTuz, karabiber (aruz edilen miktarda)

YAZARIN ÖNCEKİ YAZILARI
 Keyifle okuyun, zevkle pişirin, afiyetle yiyin   / 20-11-2005
 Lezzet Güneşi   / 19-11-2005
 Fırında karnabahar   / 17-11-2005
 Lezzet Güneşi   / 16-11-2005
 Lezzet Güneşi   / 15-11-2005
 Yeşil kavurma   / 14-11-2005
 Lezzet Güneşi   / 13-11-2005
 Fesleğenli piliç   / 12-11-2005
 Lezzet Güneşi   / 11-11-2005
 Mutfakta Lezzet Güneşi   / 10-11-2005
AYŞE ÖZYILMAZEL
Maydanoz markette ev merkezde olsun
Kim bilir buuu...
HAKAN & UTKU
Türkiye'nin savunması
İsviçre'yi son maçta 4-2 yenmemize...
AYŞE TÜTER
Zeytinli patlıcan
Isıtılmış yağda sarmısakları...
Diyabetle yürüyerek savaşın
Diyabetle yürüyerek savaşın
Diyabet dünyada '21. yüzyılın felaketi' olarak görülüyor. Uzmanlar bu...
Gülben'den Deniz'e destek
Gülben'den Deniz'e destek
Ünlü şarkıcı Gülben Ergen, geçtiğimiz hafta sonu Antalya...
Kardelenler bu kez TİM'de açtı
Kardelenler bu kez TİM'de açtı
Ünlü sanatçı Sezen Aksu, 2000 yılından bu yana sürdürdüğü...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.