Pancar turşusu
Pancarların saplarının 10 cm'den fazlasını ve köklerini kesin. Yıkayın ve üzerlerine çıkacak kadar su ilave edip, 10-15 dakika pişirin. Fazla yumuşamadan süzün. Suyunu ayırın. Pancarların kabuklarını soyup, halka halka doğrayın. Saplarını temizleyin ve 5 cm. uzunluğunda kesin. Pancarları turşu kavanozlarına paylaştırın. Sirkeye sarmısak ve tuzu katıp, pancarların üzerine gezdirin. Ilık suda balı ya da şekeri eritip, onu da turşuya katın. Kavanozun üzerine bir parmak kadar zeytinyağı0 koyup, ağzını kapatın. Kavanozu serin bir yerde bekletin. Bir hafta sonra turşunuz hazırdır.
* 2 kg. pancar
* 1,5 su bardağı sirke
* 4 baş sarmısak (dövülmüş)
* 1/2 tatlı kaşığı tuz
* 1 su bardağı su (ılık)
* 2 tatlı kaşığı bal ya da şeker
* 1 çay bardağı zeytinyağı
|