Lezzet Güneşi
Enginarlı makarna Yağı ısıtıp, soğan ve sarmısakları, soğanlar yumuşayıncaya kadar karıştırarak soteleyin. Domates, salça, sirke ve şekeri ilave edip, üzerini kapatmadan, sos koyulaşıncaya kadar yaklaşık 10 dakika kısık ateşte kaynatın. Zeytin, enginar ve fesleğen yapraklarını ilave edip, harmanlayın ve 5 dakika daha pişirin. Makarnayı kaynar suda yumuşayıncaya kadar pişirip, süzün. Makarnayı, hazırladığınız sosun yarısıyla karıştırın. Servis tabaklarına koyup, üzerlerine kalan sosu paylaştırın. Parmesan peyniri serperek servis yapın.
4 kişilik
* 2 tatlı kaşığı zeytinyağı
* 1 adet soğan (ince doğranmış)
* 2 diş sarmısak (dövülmüş)
* 1 kg. domates (rendelenmiş)
* 1 çorba kaşığı domates salçası
* 1/2 tatlı kaşığı şeker
* 1 çorba kaşığı sirke
* 1 çay bardağı siyah zeytin (çekirdekleri çıkartılmış)
* 1 ufak kavanoz enginar kalbi (süzülmüş, 4'e bölünmüş)
* 2 çorba kaşığı taze fesleğen yaprağı (ince dilimlenmiş)
* 350 gr. burgu makarna
* 25 gr. parmesan peyniri
|