Mutfakta Lezzet Güneşi
Denizci salatası Limon suyu, zeytinyağı, kekik, sarmısak, tuz ve karabiberi kapaklı küçük bir kavanozda iyice karıştırın. Servis tabağına sırası ile marul, karides ve kırmızı biberleri yerleştirip, üzerine hazırladığınız sosu gezdirin. Limon kabukları ile süsleyerek servis yapın.
6 kişilik * 250 gr. karides (pişirilip, ayıklanmış) * 1 çorba kaşığı limon suyu * 1/2 su bardağı zeytinyağı * 1 çorba kaşığı kekik (doğranmış) * 1 diş sarmısak (dövülmüş) * Tuz, karabiber * 1/2 adet top marul (ince kıyılmış) * 1 adet etli kırmızı biber (közlenmiş, jülyen doğranmış) * 1/2 adet limonun kabuğu (ince jülyen doğranmış)
Mercimek pilaki Isıtılmış yağda, soğanları yumuşayıncaya kadar karıştırarak yaklaşık 5 dakika soteleyin, salçayı ilave edip, iyice karıştırın. Havuç ve kerevizleri de ekleyerek harmanlayın ve sebzeler yumuşayıncaya kadar yaklaşık 10 dakika daha soteleyin. Mercimek, su, sarmısak, tozşeker ve tuz katıp, bir kez karıştırın ve kısık ateşte 15 dakika pişirin. Üzerine limon suyu gezdirip, maydanoz serpin ve soğuk veya ılık olarak servis yapın.
6 kişilik: * 2 su bardağı yeşil mercimek (haşlanmış) * 1 çay bardağı zeytinyağı * 2 adet soğan (piyaz doğranmış) * 1 çorba kaşığı domates salçası * 1 adet orta boy havuç (iri küp doğranmış) * 1 adet orta boy kereviz (iri küp doğranmış) * 2,5 su bardağı su (kaynar) * 2 diş sarmısak * 1 tatlı kaşığı tozşeker * 1 adet limonun suyu * 6 sap maydanoz (ince kıyılmış) Tuz
|