|
|
Bora Bora
Elma, hurma ve karbonatı büyük bir kapta karıştırıp, suyu ilave edin. Kabın üzerini streçle kapatıp, 10 dakika dinlendirin. Tereyağı, vanilya, şeker ve yumurtayı köpüklü ve koyu kıvama gelinceye kadar mikserle çırpın. Tereyağlı karışımı elmalı karışıma ilave edip, tahta kaşıkla karıştırarak unu ilave edin. İyice karıştırıp, 23x23 cm. ebatlarında yağlanmış, tabanı ve kenarları fırın kağıdı ile kaplanmış kalıba dökün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 50 dakika pişirin. Tereyağı, esmer şeker, süt ve hindistancevizini tereyağı ve şeker eriyinceye kadar tahta kaşıkla karıştırarak, orta ateşte ısıtın. Keki fırından çıkartıp (fırının ısısının kaybolmaması için kapağını kapalı tutun), hazırladığınız harcı üzerine sürün ve 20 dakika daha pişirip, fırından çıkartın. Soğuduktan sonra dilimleyerek servis yapın.
12 dilim * 2 adet büyük boy elma (soyulmuş, çekirdekleri çıkartılmış, ince doğranmış) * 1 su bardağı hurma (çekirdekleri çıkartılmış, ince doğranmış) * 1 tatlı kaşığı karbonat * 1,5 su bardağı su (kaynar) * 125 gr. tereyağı (yumuşatılmış) * 1 tatlı kaşığı vanilya * 1,5 su bardağı tozşeker * 1 adet yumurta * 1,5 su bardağı un * Harç: * 60 gr. tereyağı * 1/2 su bardağı esmer şeker * 1 su bardağı süt * 1 çorba kaşığı hindistancevizi
|