Telaşlı Meksikalı
Bir tavada zeytinyağını ısıtıp, soğan ve yeşil biberi, soğanlar yumuşayıncaya kadar soteleyin. Kıymayı ilave edip, 5 dakika daha karıştırarak kavurun. Barbunya ve suyu ekleyip 15 dakika daha pişirin. Pişirme süresinin son 5 dakikasında mısır, domates suyu, kırmızıbiber ve tuzu katın. Pilav ile birlikte sıcak servis yapın.
6 kişilik * 500 gr. kıyma * 2 çorba kaşığı zeytinyağı * 3 çorba kaşığı soğan (ince kıyılmış) * 1 çorba kaşığı yeşil biber (iri kıyılmış) * 1/2 kg. barbunya (tane, haşlanmış, süzülmüş) * 1,5 su bardağı su (kaynar) * 1 su bardağı mısır (konserve) * 1,5 su bardağı domates suyu * 1/2 çay kaşığı acı kırmızıbiber * Tuz
|