kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Son Dakika
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Teknoloji
    Arşiv
    Etkinlikler
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
  » Aktüel Pazar
    Otomobil
    İşte İnsan
    Sinema
    Turizm Rehberi
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Gaziantep'e özel pilav tarifi
Türk mutfağının misyonerleri Anadolu'da
Gaziantep'e özel pilav tarifi

Gaziantep'e özel pilav tarifi

MEYVELİ PİLAV

Gaziantep
* 2 bardak pirinç
* Yarım bardak tuzsuz Antep fıstığı
* Yarım kilo kuzu eti
* 2 soğan
* 2 patates
* 1 bardak ayçiçek yağı
* 3 havuç
* 1 kaşık domates salçası
* 2 elma
* Yarım kaşık biber salçası
* 1 ayva
* Yarım bardak tuzsuz badem
* Tuz


Pirinci ılık tuzda 15 dakika bekletin. Suyu durulaşıncaya kadar yıkayın, süzgece çıkarın. Patatesleri soyun. Havuçları kazıyın. Elma ve ayvayı kabuklu bırakın. Patates, havuç, elma ve ayvayı iki santimlik küpler biçiminde doğrayın. Bademlerle Antep fıstıklarını kaynar suda birkaç dakika haşlayarak süzün ve kabuklarını soyun. Soğanları irice kıyın. Yağın iki kaşığını tencerede kızdırın. Etleri, verdikleri suyu çekinceye kadar kavurun. Soğanları katarak pembeleşinceye kadar kavurmayı sürdürün. Salçaları ilave edin, karıştırın. Altı bardak su ekleyerek bir taşım kaynatın. Köpüğünü alarak ateşi kısın. Kapağını kapayın. Etler iyice yumuşayıncaya kadar yaklaşık 35 dakika pişirin. Ateşten alın. Tenceredeki et suyunu temiz bir kaba süzün. Tuzunu ve biberini ayarlayın. Kalan yağı bir tavada kızdırın. Ayva, patates ve havuçları ayrı ayrı kızartın. Süzdürerek yağdan alın, elmalarla karıştırın. Bir tencerenin dibine meyveleri yayın. Üzerine suyu süzülmüş etleri koyun. En üste pirinci yayarak et suyunun dört bardağını ekleyin. Bir taşım kaynatın, ateşi kısın. Kapağı kapayarak yaklaşık 15-20 dakika pişirin. Badem ve fıstıkları tavada kalan yağla altın sarısı renk alıncaya kadar kızartın. Pişen pilavı ateşten alın. Tencerenin ağzına bir kağıt havlu yerleştirin. Kapağını tekrar kapayarak yaklaşık 10 dakika dinlenmeye bırakın. Tencerenin ağzına tabağı kapayın, ters çevirerek pilavı tabağa alın. Üzerine badem ve fıstıkları serpiştirerek servis edin."
DİĞER GURME HABERLERİ
 Öküzgözü üzümü bir Urartu mirası
 Yemeklerine de herkes hayrandı
 Gaziantep yerel mutfakların başkenti
 Susamlı, çörekotlu sıcacık pideler
 Usta getir bir Lehmecun Halep işi olsun
 Avrupa Birliği'ni bölen peynir
 Palamut podyumu lüfere bırakıyor
 Oburluk ile gurmelik arasındaki ince çizgi
 İşin sırrı baharatta
 Kutsal emanete sahip çıkalım
 Yerli domatesin lezzeti başka
 Köylü peynirini pazarda satamayacak
 Tatlı olarak suşi alır mıydınız?
 Lüks içki imparatorluğu Lüks içki imparatorluğu
 Bir de 'Türk mutfağı sorunumuz' var
 Pirinç, yosun ve çiğ balık
 Hamsiyle en iyi rakı gider
 Yeni üreticiler rakıda standardı değiştirdi
 Tatlı rakıyı kadınlar beğeniyor
    Aktüel Pazar Yazarlar
    Güncel
    Hobi
    Röportaj
  » Gurme
    İyi Yaşa
Üzerine denizaltı kokusu sinen yaşamlar
Üzerine denizaltı kokusu sinen yaşamlar
Gölcük Donanma Komutanlığı'nın 12 denizaltısından biri olan Sakarya...
Atlara şiir okuyan şeyh
Atlara şiir okuyan şeyh
"Daha hızlı, daha yüksek, daha güçlü"... Şeyh Muhammed Bin Raşid El-...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.