|
Fındıklı biber salatası
Biberleri uzunlamasına 4'e bölüp, çekirdeklerini temizleyin. Hazırladığınız biberleri ızgara ya da sıcak fırına, kabuklu kısımları üste gelecek şekilde yerleştirip, kabukları kararıncaya kadar pişirin. Pişen biberleri strece sarıp, 5 dakika bekletin ve kabuklarını soyup, kalın şerit dilimleyin. Rokalı pesto malzemelerini robottan geçirin. Biberler ve fındıkları harmanlayıp, rokalı pesto ile servis yapın.
* 3 adet orta boy dolmalık kırmızıbiber * 3 adet orta boy sarı dolmalık biber Rokalı Pesto (sos): * 1/2 demet roka (temizlenmiş) * 20 gr. parmesan peynir (rendelenmiş) * 1 diş sarımsak * 1 çay bardağı fındık (kavrulmuş, iri doğranmış) * 1 su bardağı zeytinyağı
|