Ciğer bohçası
ISITILMIŞ yağda soğanı, fıstığı ve üzümü, soğanlar yumuşayana kadar soteleyin. Taze soğanı katıp, 2-3 dakika pişirin. Pirinci ilave edip, 2-3 dakika daha pişirin. Ciğer, maydanoz, nane, dereotu, karabiber ve kırmızıbiberi katıp, 15-20 dakika demlendirin. Ilınınca yumurtayı ilave edip, 1-2 kez karıştırın. Porsiyonluk bir kasenin içine 1 adet daire kesilmiş yufkayı koyun. Hazırlanan harçtan yufkanın içine doldurup, kenardan taşan yufkaları üzerine kapatın. Yağlanmış fırın kabına ters çevirip dizin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzerleri kızarıncaya kadar yaklaşık 20 dakika pişirin. Arzuya göre sıcak veya soğuk servis yapın.
* 1 tabak hindi ciğer * 1 çay bardağı zeytinyağı * 1 adet soğan * 1 çorba kaşığı çamfıstığı * 1 çorba kaşığı kuşüzümü * 2 demet taze soğan * 3 kahve fincanı pirinç * 1 çay bardağı maydanoz o1 çay bardağı nane * 1 çay bardağı dereotu * 1 tatlı kaşığı karabiber * 1 tatlı kaşığı kırmızıbiber * 2 adet yumurta * 2 adet yufka
|