Fırında nektarinli tart
Milföy hamurlarını üst üste koyup hafif unlu bir yüzeyde 28 cm. çapında açın. Hamuru 25 cm. çapında bir tart kalıbına yayın. Buzdolabının buzluğunda en az 15 dakika dinlendirin. Nektarinleri ikiye bölüp, çekirdeklerini çıkartın ve iri lokmalar şeklinde doğrayın. Büyük bir tavada, orta ateşte tereyağını eritip, limon suyu ve balı katın. Hepsi eridiğinde nektarin dilimlerini ilave edin, sallayarak yaklaşık 5 dakika pişirin ateşten alın. Nektarinleri hazırladığınız hamurun üzerine yayıp, tavada kalan sosu üzerine gezdirin. Üzerine esmer şeker serpip, önceden ısıtılmış 200 derece fırında, 20-25 dakika pişirin. Soğuduktan sonra kremayla servis yapın.
(8 kişilik) * 5 adet milföy hamuru * 4 adet nektarin veya şeftali (olgun) * 50 gr. tereyağı * 1/2 adet limonun suyu * 1 çorba kaşığı bal * 1 çorba kaşığı esmer şeker * Krema (arzu ederseniz)
|