kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Son Dakika
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
  » Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    İşte İnsan
    Sinema
    Turizm Rehberi
    Teknoloji
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Polisin 'kesik hayat' cinayeti
'Bir genç kıza yapılmamalıydı'

Polisin 'kesik hayat' cinayeti

İstanbul'daki "kesik bacak cinayetinin" şüphelisi olarak 1.5 yıl çeşitli zamanlarda sorgulanan, 3 günlük gözaltında da işkence gören S.S. yaşadıklarından sonra İstanbul'u terk edip, her şeye sıfırdan başladı.

Beyoğlu'nda bir çöp kutusunda kesik bir bacağın bulunmasıyla ortaya çıkan ve kamuoyunda 'kesik bacak cinayeti' olarak bilinen hukuk fakültesi öğrencisi Yasemin Durgun'un öldürülmesi, talihsiz kızın yurt arkadaşı olan S.S.'nin de bir anlamda yaşamını katletti. Olayın ardından Fatih Polis Öğrenci Yurdu'nda kalan kurbanın 6 arkadaşını gözaltına alıp sorgulayan polis, savcının gençleri suçsuz bulmasına rağmen Marmara Üniversitesi İşletme bölümü 2. sınıf öğrencisi olan 20 yaşındaki S.S.'yi 1.5 yıl boyunca değişik zamanlarda sorgulamayı sürdürdü. 3 gün gözaltında kalan S.S., elektrikle işkence yapılınca polislerden şikayetçi oldu. İstanbul Tıp Fakültesi Adli Tıp Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Şebnem Korur Fincancı'nın işkenceyi, genç kızın demir olan sutyen kopçasının sırtında bıraktığı yanık izinden tespit etmesi üzerine İçişleri Bakanlığı 33 polis hakkında soruşturma başlattı. Fatih Adliyesi'nde açılan ve halen devam eden davada 7 polis işkence suçuna karışmaktan yargılanıyor. Genç kız İdare Mahkemesi'ne açtığı tazminat davasında da İçişleri Bakanlığı'ndan 100 milyar lira tazminat almaya hak kazandı.

ANCAK HAYATI BİTTİ
Hukuk savaşı başlatan S.S yaşam savaşında ise yenik düşüp okulunu yarıda bıratı ve İstanbul'u terk etti. Uzman psikologlardan yardım alarak yeniden sınava giren genç kız şimdi bir başka üniversitede eğitimine devam ediyor. "Hayatımı haksız yere kabusa çevirdiler. Okulumda uzun süre 'Polisin sürükleyerek götürdüğü kız' olarak anıldım" diyen S.S., aynı odada kaldığı Durgun'un kaybolduğu 21 Mart 2001 tarihinden itibaren yaşadıklarını şöyle anlattı: "Yurtta 10 kişi bir odada kalıyorduk. Yasemin bir akşam yurda gelmeyince merak ettik. Ertesi gün polisler geldi, kesik bir bacağı teşhis etmemizi istedi. Sonra hepimiz sorgulandık. Artık o yurtta kalmaktan korkuyordum. Polisler yurt değiştirmemden şüphelendiler. 1.5 yıl sürekli emniyete çağrıldım. Onlara bir şey bilmediğimi defalarca söyledim. Savcı her istediklerinde gitmememi, avukatımı aramam gerektiğini söyledi. Annem beni sorgulayan polislerle de görüştü. 'Sizin kızınız cinayetin zanlısı' dediler."

DELİL SUTYEN KOPÇASI
Bir gün okula gelen polislerin zor kullanarak kendisini gözaltına aldığını söyleyen S.S sözlerini şöyle sürdürdü: "Bir gün polisler yine geldi. Ben avukatımı aramak için telefonumu çıkarınca elimden aldılar. Arkadaşlarıma annemi aramalarını söylerken ağzımı kapayıp, arabaya soktular. Gittiğimiz yerde küpe ve bileziklerimi çıkartıp yazdılar, biri saçımdan çekerek demir doğruma bir kapıdan geçirdi. İçeride gözlerim bağlayıp bir sandalyede oturttular. Aletler geldi. Elektrik verirken bir taraftan su döküyorlardı. Birisi de kolumdan tutuyordu. Paçalarımı sıvamışlardı. Ayaklarımı ıslatıp soğuk betonda yürütüyorlardı. Oradan hiç çıkamayacağımı düşünüyordum." Ailesi ve avukatın müdahalesiyle 3'üncü günde İstanbul Tıp Fakültesi Adli Tıp Enstitüsü'ne muayeneye götürüldüğünü söyleyen S.S, şöyle devam etti: "Adli Tıp Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Şebnem Korur Fincancı, bana elektrik verildiğini söyleyince büyüteçle vücudumu inceledi. Elektrik verilirken sutyenimin demir kopçası küçük bir yanık izi bırakmış. Buradan parça alarak elektrik verildiğini tespit etti. İdrar tahlillerinden de elektrik verildiği ortaya çıktı. Hukuk savaşı başlattım ancak İstanbul'u da terk ettim. İstanbul'a ilk geldiğimde emekli polis olan dedem, 'Başına bir şey gelirse polise git' demişti. Şimdi polis telsizi duymak bile yaşadıklarını hatırlatıyor."

YILDIZ ATEŞ


1 2 3 4 5
 
DİĞER GÜNDEM HABERLERİ
 Unutmayın bunlar hamal değil çocuk!
 'Hukuksuzluğa zorlanıyoruz'
 Marmaray'da 'balık göçü' tartışması
 Alkollü şoföre mecburi kurs
 Cep telefonuna konan kilit bir aileyi yok etti
 Taciz olayında fatura valiye çıktı
 Tarkan izdihamı
 İzmir'de küfeden ceset çıktı
 'Makamıma gel' sözü istifa ettirdi
 CHP'den 'ÖSS Raporu'
 Derviş Günday'a koltuk göründü
 Eski bakan Aral'ın oğlu topuğundan vuruldu
 Valilik DEHAP mitingini 15 gün erteledi
 Yakalanan Hizb-ut Tahrir lideri tutuklandı
 13 yılda 158 bin otomobil çalındı
 Yılmaz'ın midesinde yapışma
 Üniversitede ilk kez 'terör' dersi
 TRT Genel Müdürlüğü için 53 talip
YILMAZ ÖZDİL
Rum'u tanı...
Sene 2005.
Aylardan ekim.
1963'te...
ALİ KIRCA
Fotoğraf!
Şüphesiz ki, hiçbir "kıymet-i harbiye"si...
FATİH ALTAYLI
Tek çare genel kurul
Mesele bir maç kaybetmek değil.
ERDAL ŞAFAK
Hükümet Teziç'in değerini bilmeli
Erdoğan'ın YÖK Başkanı...
MEHMET ALTAN
Harbiyeliler'e ilk ders
Şimdi söz edeceğim haberi...
"AB, bir amaç değil araçtır"
Her ülkenin tarihinde belli dönüm noktaları ve dönüşüm süreçleri...
Ya çözüm ya kriz
AB dönem başkanı İngiltere, Avusturya'nın direnmesiyle çıkan krizi...
Mirası yedi bitirdi
Mirası yedi bitirdi
Canaydın, G.Saray Avrupa'da fırtına gibi eserken 2002'de başkan oldu.
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Künye | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu