|
|
Kremalı balık
Balıkları karabiberle karıştırılmış una hafifçe bulayıp, silkeleyerek fazla unu dökün. Tereyağını ısıtıp, balıkların her iki tarafını orta ateşte 1'er dakika pişirin ve ateşten alıp, kağıt havlu üzerine alın. Kalan unu aynı tavaya koyup, karıştırın. Balık suyu ve limon suyunu katıp, kaynamaya başlayıncaya kadar karıştırın. Yumurta sarısı ve kremayı karıştırıp, tavadaki karışıma ilave edin. Biraz ısıttıktan sonra balıkları sosa ekleyin. Üzerini kapatmadan, balıkları kısık ateşte yaklaşık 5 dakika pişirin. (Pişirme süresi balıkların büyüklüğüne bağlı olarak değişebilir.) Balıkları doğranmış maydanoz ve limon dilimleriyle süsleyerek servis yapın. (4 kişilik) * 4 adet orta boy beyaz balık filetosu (her biri yaklaşık 150 gr.) * 40 gr. un * 1 çay kaşığı karabiber * 60 gr. tereyağı * 1,5 su bardağı balık suyu * 4 çorba kaşığı limon suyu * 2 adet yumurtanın sarısı * 1 su bardağı krema * 1 demet maydanoz (doğranmış) * Limon (süslemek için) Balık suyu: * 200 gr. balık kılçığı * 2 dilim limon * 1 adet defne yaprağı * 1,5 su bardağı su * 6 adet tane karabiber * 5 adet maydanoz sapı
|