Lezzet Güneşi
Kelem gıydısı Lahanayı ince ince kıyın. Soğanı yağda sararıncaya kadar soteleyin. Lahana, kıyma, domates ve biberi de katıp, dakika daha soteleyin. Su, kuru nane, karabiber, pirinç ve tuzu ilave ederek karıştırın. Kapağını kapatıp, pirinç yumuşayıncaya kadar pişirin.
(6 kişilik) * 1/4 orta boy beyaz lahana * 2 adet orta boy soğan (ince doğranmış) * 2 çorba kaşığı tereyağı * 200 gr. kıyma * 2 adet orta boy domates (küp doğranmış) * 4-5 adet sivribiber (ince doğranmış) * 1,5 su bardağı su * 1 tatlı kaşığı kuru nane * 1 çay kaşığı karabiber * 1/2 su bardağı pirinç * Tuz
|