Lezzet Güneşi
Bulgurlu hindi bonfile Derin bir kaba 3 su bardağı su ve 1 tatlı kaşığı tuz koyup, karıştırın. Bonfileleri bu suya batırdıktan sonra, her iki tarafını bulgur ile kaplayın. Teflon tavada 2 çorba kaşığı yağı ısıtıp, etlerin her iki tarafı da pembeleşene kadar 4'er dakika pişirin. Tavadan alın ve sıcak tutun. Etleri pişirdiğiniz tavaya kalan yağı, sarmısak, tuz ve karabiberi katın. 3 dakika karıştırarak pişirip, ateşten alın. Karışımı etlerin üzerine gezdirin. Servis yapmadan hemen önce etlerin üzerine peynir serpip, yeşilliklerle süsleyin. (5 kişilik) * 1 paket hindi bonfile * 1/3 su bardağı köftelik bulgur * 3 çorba kaşığı zeytinyağı * 2 diş sarmısak * 1 tatlı kaşığı tane karabiber (dövülmüş) * 50 gr. beyazpeynir (ufalanmış)
|