Lezzet Güneşi
Köfteli enginar Taze enginarları çanak şeklinde ayıklayıp haşlayın ve fırın kabına dizin. Zeytinyağı, 1 su bardağı tavuk suyu, domates, limon suyu ve karabiberin yarısını harmanlayıp, 2-3 dakika kaynatın. Sarmısakları ve dereotunun yarısını ilave edip, ateşten alın. Enginarların üzerine hazırladığınız sostan 1 çorba kaşığı dökün. Kıyma, kalan dereotu, galeta unu, soğan ve kalan karabiberi harmanlayıp, iyice yoğurun. Enginar çanakları büyüklüğünde 6 adet ince yassı köfte hazırlayıp, domatesli enginarların üzerine koyun. Kalan domates sosunu üzerine dökün, aralarına kalan piliç suyunu gezdirip, önceden ısıtılmış 180 derece fırında, köfteler kızarıncaya kadar yaklaşık 20-25 dakika pişirin. Sıcak servis yapın.
(6 kişilik) * 6 adet çanak enginar * 1 paket piliç kıyma * 6 çorba kaşığı zeytinyağı * 2,5 su bardağı tavuk suyu * 2 adet domates (karpuz doğranmış) * 2 çorba kaşığı limon suyu * 1,5 tatlı kaşığı karabiber * 8 diş sarmısak * 1 demet dereotu (kıyılmış) * 1/2 çay bardağı galeta unu (bayat ekmek kırığı) * 1 adet orta boy soğan (ince rendelenmiş) * Tuz
Güveçte havuç Süslemek için ayırdıklarınız hariç bütün malzemeleri bir araya getirip, bir güvece dökün. Tereyağından bir parça ayırdıktan sonra, kalanını sebzeler, süt, tozşeker, tuz ve karabiber ile harmanlayıp, bir güveç kabına alın. Üzerine fıstık kırıklarını ve ayırdığınız tereyağını koyup, önceden ısıtılmış 180 derece fırında kahverengileşene kadar 30 dakika pişirin.
(6 kişilik) * 500 gr. havuç (üçgen kesilmiş) * 1 adet küçük boy soğan (ince kıyılmış) * 1 adet küçük boy yeşil biber (ince kıyılmış) * 2/3 su bardağı süt * 4 su bardağı tozşeker * 1 su bardağı yerfıstığı (iri dövülmüş) * 100 gr. yumuşak tereyağı (çok az bir kısmı süslemek için ayrılacak) * Tuz, karabiber
Erikli pelte Eriği su ile kaynatıp, süzün, suyunu ayırın. Nişastayı 4 çorba kaşığı su ile ezin. Erik suyu ve şekeri kaynatın, sulandırdığınız nişastayı katıp 5 dakika daha pişirin. Kıyılmış bademi ekleyip, küçük porsiyonluk kaselere boşaltın. Soğutup pelteleştikten sonra servis yapın.
(4 kişilik) * 500 gr. erik * 4 su bardağı * 3 çorba kaşığı nişasta * 1,5 bardağı tozşeker * 50 gr. badem (beyazlatılıp, ince kıyılmış)
|