Kana kırmızı rengini veren maddenin oluşumu açısından mutlaka gerekli olan demiri almak için, en doğru seçimin kırmızı et yemek olduğu belirtildi. İngiltere'nin başkenti Londra'daki Kraliyet Koleji uzmanlarının fareler üzerindeki yaptığı deneyler kırmızı ette bulunan demirin bitkisel ürünlerden alınan inorganic demirden beş kat daha hızlı emildiğini ortaya koydu. Bu uzmanlar bu iddianın kansızlık tedavisinde yeni bir çığır açacağını belirtiyor. Araştırmayı yürüten Dr. Andrew McKie özellikle kansızlık sorunu yaşayan hamile kadınların kırmızı et yemelerini önerdiklerini belirtti. Ancak kansızlığa yol açan ve dünyada en yaygın beslenme problemi olan demir eksikliğini gidermek için, kırmız etin yanı sıra tavuk, kayısı, yumurta sarısı, ıspanak ve lahana tüketmekte de fayda var. Aşırı çay tüketimi ise demir emilimini engellediğinden, yemeklerden sonra çay içilmesi gıdalarla alınan demiri öldürüyor.