kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Son Dakika
  » Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    Sinema
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Ayse Tuter @ SABAH
 

Lezzet Güneşi

Patatesli İspanyol omleti

25 cm. çapında bir teflon tavada zeytinyağını orta ateşte kızdırın. Tavaya önce patates dilimlerini, sonra üzerlerine soğanları olmak üzere kat ve her kata karabiber, tuz serperek yerleştirin. Patates dilimlerini çevirerek gevrekleşinceye kadar yaklaşık 20 dakika pişirin. Patatesleri bir kevgirle süzerek geniş bir kaba alın, çırpılmış yumurtayla karıştırıp 5 dakika bekletin. Süzdüğünüz yağdan 2 çorba kaşığı ayırın. Kullanmış olduğunuz tavada süzdüğünüz 1 çorba kaşığı yağı hızlı ateşte kızdırıp, içine yumurta patates karışımını eşit olarak yayın. Ateşi orta ısıya düşürün. Omletin yapışmasını önlemek için ara ara sallayarak ve kenarlarını bir spatulayla kaldırarak, altı hafif kızarana kadar 3-5 dakika pişirin. Omleti büyük bir tabağa alın. Kalan yağı tavaya koyup, omletin diğer tarafını da bu yağda 3-5 dakika pişirin. Üçgen şeklinde dilimleyerek nane yaprakları ile süsleyip servis yapın.

(4 kişilik)
*
2/3 su bardağı zeytinyağı
* 4 adet patates (ince dilimlenmiş)
* 1 adet soğan (ince dilimlenmiş)
* 4 adet yumurta (çırpılmış)
* Nane (süslemek için)
* Karabiber, tuz

Portakallı irmik tatlısı

Su, portakal suyu, şeker ve irmiği karıştırıp kısık ateşte koyulaşıncaya kadar pişirin. Portakal kabuğu rendesini katıp, karıştırın. Kalıbı ıslatın ve pişirdiğiniz malzemeyi dökün, bir gece bekletin. Kalıbınızı servis tabağına ters çevirerek alın, portakal dilimleriyle süsleyerek servis yapın.

(8 kişilik)
*
5 su bardağı su
* 2 su bardağı portakal suyu
* 2 su bardağı şeker
* 1/2 su bardağı irmik
* 1 adet portakal kabuğu rendesi
* 1 adet limon suyu

Saçaklı köfte

Kıyma, yumurta, un ve suyu karıştırıp, iyice yoğurun. Maydanoz, köfte baharı ve arzu ettiğiniz miktarda tuzu katıp, tekrar iyice yoğurun. Derin bir tavada yağı kızdırın. Hazırladığınız malzemeden çorba kaşığı ile kızgın yağa dökün ve çevirerek her iki yüzünü kızartın. Kızaranları havlu kağıt üzerine çıkartın. Sıcak servis yapın.

(8 kişilik)
*
500 gr. kıyma
* 3 adet yumurta
* 2 çorba kaşığı un
* 2 çorba kaşığı su
* 1/2 demet maydanoz
* Köfte baharı
* Tuz
* Sıvıyağ (kızartmak için)

YAZARIN ÖNCEKİ YAZILARI
 Sosisli ekmek   / 05-09-2005
 Lezzet Güneşi   / 04-09-2005
 Lezzet Güneşi   / 03-09-2005
 Hindili ıspanak   / 02-09-2005
 Lezzet Güneşi   / 01-09-2005
 Dondurmalı likörlü meyve   / 31-08-2005
 Lezzet Güneşi   / 30-08-2005
 Üzümlü bisküvi   / 29-08-2005
 Lezzet Güneşi   / 28-08-2005
 Sosisli pizza   / 27-08-2005
RAHŞAN GÜLŞAN
Çadırda dondum, geri döndüm!
Çadırda geçen yağmurlu ve...
AYŞE TÜTER
Lezzet Güneşi
Patatesli İspanyol omleti

25...
Çok az enfeksiyon geçiren çocuklar alerjiye daha yatkın
Çok az enfeksiyon geçiren çocuklar alerjiye daha yatkın
Alerji, gelişen tedavi yöntemlerine rağmen hâlâ bu hastalığa yatkın...
Ayda bir türkü barda söyleyecek
Ayda bir türkü barda söyleyecek
Şöhret olmadan önce Bakırköy'deki birçok türkü evinde şarkı söyleyen...
'Arkadaşımın nişanlısı değil!'
'Arkadaşımın nişanlısı değil!'
Anavatan Partisi eski Genel Başkanı ve Eski Başbakan Mesut Yılmaz'ın...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.