Lezzet Güneşi
Patatesli İspanyol omleti
25 cm. çapında bir teflon tavada zeytinyağını orta ateşte kızdırın. Tavaya önce patates dilimlerini, sonra üzerlerine soğanları olmak üzere kat ve her kata karabiber, tuz serperek yerleştirin. Patates dilimlerini çevirerek gevrekleşinceye kadar yaklaşık 20 dakika pişirin. Patatesleri bir kevgirle süzerek geniş bir kaba alın, çırpılmış yumurtayla karıştırıp 5 dakika bekletin. Süzdüğünüz yağdan 2 çorba kaşığı ayırın. Kullanmış olduğunuz tavada süzdüğünüz 1 çorba kaşığı yağı hızlı ateşte kızdırıp, içine yumurta patates karışımını eşit olarak yayın. Ateşi orta ısıya düşürün. Omletin yapışmasını önlemek için ara ara sallayarak ve kenarlarını bir spatulayla kaldırarak, altı hafif kızarana kadar 3-5 dakika pişirin. Omleti büyük bir tabağa alın. Kalan yağı tavaya koyup, omletin diğer tarafını da bu yağda 3-5 dakika pişirin. Üçgen şeklinde dilimleyerek nane yaprakları ile süsleyip servis yapın. (4 kişilik) * 2/3 su bardağı zeytinyağı * 4 adet patates (ince dilimlenmiş) * 1 adet soğan (ince dilimlenmiş) * 4 adet yumurta (çırpılmış) * Nane (süslemek için) * Karabiber, tuz
Portakallı irmik tatlısı
Su, portakal suyu, şeker ve irmiği karıştırıp kısık ateşte koyulaşıncaya kadar pişirin. Portakal kabuğu rendesini katıp, karıştırın. Kalıbı ıslatın ve pişirdiğiniz malzemeyi dökün, bir gece bekletin. Kalıbınızı servis tabağına ters çevirerek alın, portakal dilimleriyle süsleyerek servis yapın.
(8 kişilik) * 5 su bardağı su * 2 su bardağı portakal suyu * 2 su bardağı şeker * 1/2 su bardağı irmik * 1 adet portakal kabuğu rendesi * 1 adet limon suyu
Saçaklı köfte
Kıyma, yumurta, un ve suyu karıştırıp, iyice yoğurun. Maydanoz, köfte baharı ve arzu ettiğiniz miktarda tuzu katıp, tekrar iyice yoğurun. Derin bir tavada yağı kızdırın. Hazırladığınız malzemeden çorba kaşığı ile kızgın yağa dökün ve çevirerek her iki yüzünü kızartın. Kızaranları havlu kağıt üzerine çıkartın. Sıcak servis yapın.
(8 kişilik) * 500 gr. kıyma * 3 adet yumurta * 2 çorba kaşığı un * 2 çorba kaşığı su * 1/2 demet maydanoz * Köfte baharı * Tuz * Sıvıyağ (kızartmak için)
|