|
|
Lezzet Güneşi
Kremalı piliç Tereyağı ile zeytinyağını bir tavada eritin. Sarımsak ve limon suyunu ilave ettikten sonra, göğüs etlerini de ekleyin ve yumuşayana kadar pişirin; ayrı bir kaba alıp sıcak tutun. Ekmekleri aynı tavada kıtırlaşana kadar kızartın, daha sonra yağını bir kağıdın üzerine süzün. Arzu ederseniz ekmekleri fırında da kızartabilirsiniz. Erimiş tereyağının içine sirke, hardal, krema ve peyniri ilave edin ve sürekli karıştırarak, yaklaşık 2 dakika pişirin. Mısır unu ve suyu karıştırıp ilave edin, sürekli karıştırarak sos kaynayana ve kalınlaşana kadar pişirmeye devam edin. Daha sonra sosu ateşten alın ve içine yeşil soğan ve maydanozu karıştırın. Servisten hemen önce piliç etlerini kızarmış ekmeklerin üzerine koyun ve en üste kremalı sostan dökerek servis yapın.
(6 kişilik) * 1 paket piliç ızgara göğüs * 40 gr. tereyağı * 2 çorba kaşığı zeytinyağı * 2 diş sarımsak (dövülmüş) * 1 kahve fincanı limon suyu (taze sıkılmış) * 6 dilim ekmek Kremalı sos: * 30 gr. tereyağı (erimiş) * 2 çorba kaşığı sirke * 2 tatlı kaşığı hardal * 1 su bardağı krema * 85 gr. kaşar peyniri (rendelenmiş) * 3 tatlı kaşığı mısır unu * 2 çorba kaşığı su * 2 sap yeşil soğan (ince doğranmış) * 5 sap maydanoz (kıyılmış)
|