Çırağan'da Türk mutfağı lezzetleri
Çırağan Place Hotel Kempinski, Türk mutfağının Anadolu'daki ünlü isimlerini ve geleneksel lezzetlerini Tuğra Restaurant'ta konuklarıyla buluşturuyor. 'Türkiye Mutfak Turu' isimli organizasyonda ilk konuklar, Kayseri ve Ankara'dan. Organizasyonun ilk ayağı, yarın başlıyor. 4 Eylül'e kadar Kayseri'deki 'Nostalji Sofrası' restoranının şefi, tadı damaklarda kalmaya aday bir 'mantı ziyafeti' sunacak Çırağan'da. Kayserili kadınlar tarafından yumurtalı hamurdan açılan ve içine reyhan katılan mantıların en büyük özelliği, bir yemek kaşığına 40 mantı sığacak kadar küçük olmaları. Organizasyonun ikinci ayağında ise, 1933 yılında Atatürk tarafından açılan Ankara'daki ünlü 'Merkez Lokantası'nın şefinin hazırladığı lezzetler sunulacak. 6-11 Eylül tarihleri arasında Çırağan'da su böreği ve kuzu tandır servisi yapılacak.
|