Salamlı kurabiye
Salamları tavada hafif gevrekleştirip, kağıt havlu üzerine alın. Tereyağını krema kıvamına gelinceye kadar mikserle çırpın. 200 gram peyniri katıp, iyice karıştırın. Peynirli karışımın içine un, mısır unu ve salamları katın. Hazırladığınız hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp, yuvarlayın ve yağlanmış fırın tepsisine 3'er cm. aralıklarla dizin. Üzerlerini hafif düzleştirip, kalan peyniri ve haşhaş tohumunu serpin. Önceden 200 derecede ısıtılmış fırında yaklaşık 15 dakika pişirin. (35 adet) * 3 dilim salam (küçük doğranmış) * 125 gram tereyağı * 250 gram eski kaşarpeyniri (rendelenmiş) * 1,5 su bardağı un (elenmiş) * 1 çay bardağı mısır unu (elenmiş) * 4 tatlı kaşığı haşhaş tohumu
|