Lezzet Güneşi
Rezeneli balık Bütün marinat malzemelerini karıştırıp, balıkları içine koyun. Üzerini kapatıp, en az 30 dakika buzdolabında bekletin. Zeytinyağını ısıtıp, rezeneyi yumuşayıncaya kadar 5 dakika soteleyin. Beyaz şarap, limon suyu ve robottan geçirilmiş limonu katıp, ara ara karıştırarak kısık ateşte, sos koyulaşıncaya kadar pişirin. Balıkların her iki taraflarını yağlanmış ızgarada, balıklar pişene kadar 5-7'şer dakika pişirin. Pişirirken kalan marinatı üzerlerine dökün. Servis tabağına rezeneleri koyup, üzerlerine balıkları yerleştirin ve sosu gezdirerek hemen servis yapın.
(4 kişilik) * 700 gr. uskumru * 1 çorba kaşığı zeytinyağı * 30 gr. rezene (temizlenmiş) * 250 ml. beyaz şarap * 2 adet limonun suyu * 1 adet limon (kabukları soyulmuş, robottan geçirilmiş) Marinat: * 1/2 adet limon (kabukları soyulmuş, robottan geçirilmiş) * 1 diş sarımsak (soyulmuş, küp doğranmış) * 1 tatlı kaşığı mercanköşk * 1 çorba kaşığı dereotu (ince doğranmış) * 2 çorba kaşığı zeytinyağı
|