|
|
|
|
|
|
Tarifler
Hamsi ekşilisi (Rize) 1 kilo taze hamsi 5 orta boy kuru soğan 1 bardak zeytinyağı 250 gram yeşil biber 3 domates 1 demet maydanoz 4 diş sarımsak, 2 limon Tuz, karabiber Hamsileri ayıklayıp iyice yıkayın. Kılçıklarını çıkararak süzgece alın. Soğanları ince ince kıydıktan sonra zeytinyağında pembeleşinceye kadar kavurun. Biberleri enlemesine keserek ekleyin. Bir domates ayırın, kalan domatesleri küp keserek karışıma ilave edin. Maydanoz ve sarımsağı ekleyin. Tuz ve karabiber ilave ederek bir iki dakika karıştırın ve ateşten indirin. Hamsileri fırın kabına iç kısımları alta gelecek biçimde dizin. Hazırladığınız iç malzemesini hamsilerin üzerine serin. Bu işlemi hamsiler ve iç malzemesi bitinceye kadar sürdürün. En üste dizdiğiniz hamsilerin sırt kısımları üste gelmeli. Ayırdığınız domatesi ve bir limonu dilimleyerek üzerini süsleyin. Diğer limonun suyunu sıkıp üzerine gezdirin. Fırında yarım saat pişirin, soğuk servis yapın.
Hamsi köftesi (İzmir) 1 kilo taze hamsi 1 demet ince kıyılmış maydanoz 2 ince kıyılmış pırasa 2 dilim ıslatılmış ekmek içi 4 çırpılmış yumurta Çiçek yağı, karabiber, tuz Hamsilerin başını ve kılçıklarını ayıklayıp fileto yapın. Her filetoyu bıçak ya da makas yardımıyla ikiye ya da üçe bölün. Maydanoz, pırasa, ekmek, hamsi, çırpılmış yumurtayı hep birlikte, tuz ve biber de ekleyerek karıştırın. Yağı bir tavada kızdırdıktan sonra karışımdan kaşıkla alarak yağa atın, kızartın.
|
|
|
|
|
|
|
|
|