Keyifle Okuyun, Zevkle Pişirin, Afiyetle Yiyin
Ananas graten (4 kişilik) * 800 gr. ananas (taze veya konserve, 1.5 cm'lik küp doğranmış) * 1 çorba kaşığı konyak * 2 çorba kaşığı tereyağı * 1 tatlı kaşığı vanilya * 1 su bardağı esmer tozşeker * 1/2 tatlı kaşığı zencefil * 1 su bardağı krema * 1 su bardağı süzme yoğurt * 1 çorba kaşığı limon suyu o1 tatlı kaşığı limon kabuğu (ince rendelenmiş) Ananas, konyak, tereyağı, vanilya, 2 çorba kaşığı esmer şeker ve zencefili yağsız tavada karıştırarak karamelize oluncaya kadar 8-10 dakika pişirip, ateşten alın. Malzemeyi fırın kabına yerleştirin ve soğuyuncaya kadar dinlendirin. Krema, süzme yoğurt, limon suyu ve limon kabuklarını karıştırıp, ananasların üzerine gezdirin, kalan tozşekeri serpin. Önceden ısıtılmış 220 derece fırının ızgara konumunda tozşeker eriyip, karamelize oluncaya kadar 4-5 dakika pişirin ve hemen servis yapın.
Bakla çorbası (6 kişilik) * 1 tabak hindi kanat (3'e bölünmüş) * 4 çorba kaşığı zeytinyağı * 1 adet büyük boy soğan (iri doğranmış) * 6 su bardağı su (kaynar) * 1/2 kg. içsiz körpe bakla (1 cm. doğranmış) * 1 su bardağı yoğurt (süzme) * 3 çorba kaşığı un * 1/2 demet nane (yapraklanmış) * 1/2 demet dereotu (iri kıyılmış) Soğan ve kanatları yağda, ağır ateşte yumuşatın. Ateşi hızlandırıp, kaynar suyu koyup, 10 dakika kaynatın. Baklaları katın, kaynadıktan sonra ateşi kısın ve bakla yumuşayana kadar pişirin. Un ve yoğurdu topak kalmamasına dikkat ederek karıştırın. Çorbanın suyundan ilave ederek inceltin. Hindili baklaya, karıştıra karıştıra yedirip, 5 dakika kaynatın. Nane ve dereotu serpip sıcak servis yapın.
Patatesli piliç (6 kişilik) * 1 büyük paket piliç göğüs light * 1/2 su bardağı süt * 1 tatlı kaşığı karabiber * Tuz * 2 tatlı kaşığı limon suyu * 1 tatlı kaşığı limon kabuğu rendesi * 500 gr. dondurulmuş patates * 1 çay kaşığı muskat * 250 gr. kaşar peyniri (iri rende) * 1 tatlı kaşığı kırmızıbiber * 100 gr. tereyağı Göğüs etlerini 1 çay bardağı tuzlu karabiberli süt içinde yarım saat beklettikten sonra bir fırın kabına dizin. Limon suyu ve limon kabuğunu karıştırıp, üzerine sürün. Dondurulmuş patatesi çözmeden robottan geçirin, muskatı katın ve göğüslerin üzerine sıkıca döşeyin. Üstüne kaşar peyniri rendesi ve kırmızıbiber serpin. Tereyağını ufak parçalar halinde üzerine serpiştirin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında, üzeri pembeleşene kadar yaklaşık 20 dakika pişirin.
|