|
|
Pişirmede püf noktaları
* Hamsiyi kızartacaksanız, uygun sıcaklığa gelmeden hamsileri atmayın. Hamsiler yağı çekerse rengi soluk, eti gevşek ve sindirimi zor olacaktır. İşaret parmağınızı su dolu bir bardağa sokup tavanın üzerine yüksekten tutun. Bir dalma su tavaya damladığında kurşun gibi geriye fırlıyorsa, yağ kıvama gelmiş demektir.
* Kızırtacaksanız kullanacağınız unu mutlaka eleyin. Unun kullanılma nedeni, balığın hassas etini kızgın yağda kavrulmaktan korumak içindir. Un topakları balığın lezzetini bozar.
* Hamsiyi kızartırken zeytinyağını tercih edin.
* Buğulama ve haşlama hamsi yaparken mutlaka defne yaprağı kullanın.
* Hamsiyi ızgara yaparken ıslak olmamasına dikkat edin. Eğer hala ıslaksa bir kağıt havluyla hamsileri iyice kurutun. Sonra bir kaba tuz, karabiber, zeytinyağı koyarak karıştırın. Hamsiyi bu karışıma batırdıktan sonra ızgarının üzerine koyun.
* Hamsi kokusunu elinizden çıkarmak için önce ellerinizi soğuk suyla sabunlayın. Sonra, sirke ve limonla ellerinizi ovun. Sonra suyla durulayın. Sıcak su kullanmayın.
|