Çilekli sorbe
Çilekleri yarım su bardağı şeker ile robottan geçirin. Yumurta beyazını, katılaşana kadar, kalan şekeri azar azar ilave ederek çırpın. Çilek karışımını, yumurta beyazına ilave edip, iki katı büyüklüğünde kabarana ve çok yumuşak bir kıvama gelene kadar 10 dakika daha çırpmaya devam edin. Limon suyunu ekleyip, porsiyonluk kaplara paylaştırın. Dondurduktan sonra ikiye bölünmüş çileklerle ve nane yapraklarıyla süsleyerek servis yapın. (6-8 kişilik) * 2 su bardağı çilek (yıkanıp, sapları çıkarılmış) * 1 adet yumurtanın beyazı * 3/4 su bardağı şeker * 1 çorba kaşığı limon suyu * 6-8 adet çilek ve nane yaprağı (süslemek için)
|