Sarmısaklı fasulye püresi
Kurufasulyeyi süzün, üzerine çıkıncaya kadar su ilave edin, hızlı ateşte kaynama noktasına kadar ısıtın, ateşi kısın ve kurufasulyeler yumuşayıncaya kadar yaklaşık 30 dakika pişirip, süzün. Kurufasulye, 2 diş sarmısak, sirke, limon suyu, 1 kaşığını ayırdığınız zeytinyağını ve tuzu püre kıvamına gelinceye kadar robottan geçirin. Kalan zeytinyağını ısıtın, kalan sarmısakları ilave edin. Sarmısaklar yumuşayıncaya kadar 3-4 dakika soteleyin. Tarhunla birlikte pürenin üzerine serperek servis yapın. (4 kişilik) * 2 su bardağı kurufasulye (ıslatılmış) * 6 diş sarmısak 2 çorba kşaığı sirke * 1 çorba kaşığı limon suyu * 1 çay bardağı zeytinyağı * Tuz (arzu edilen miktarda) * 1 çorba kaşığı tarhun
|