|
|
Isırgan otlu hindi bonfile
Isıtılmış zeytinyağına soğan, taze fasulye ve etli kırmızı biberleri ilave edin, karıştırarak orta ateşte fasulyeler hafif yumuşayıncaya kadar soteleyin. Isırgan otlarını katın, karıştırmaya devam ederek 2-3 dakika daha soteleyin. Şarap, tuz ve karabiberi ekleyip, kısık ateşte 5 dakika pişirin ve soğuyuncaya kadar dinlendirin. Etleri iki streç arasında döverek inceltin, hazırladığınız harcı etlerin uzun kenarlarına yayarak paylaştırın ve rulo şeklinde sıkıca sarın. Ruloları önce yumurta beyazına, ardından da haşhaş tohumlarına batırıp, her taraflarını kaplayın. Isıtılmış yağda ve orta ateşte haşhaş tohumlarının yanmamasına dikkat ederek pişirin. Delikli kepçe ile kağıt havlu üzerine çıkarın, fazla yağlarını süzün. Dilimleyin ve hardal sos ile birlikte servis yapın.
Hardal sos: Zeytinyağı, mantar, soğan, sarmısak, havuç, biberiye, piliç suyu ve kremayı kısık ateşte sebzeler yumuşayıncaya kadar pişirin. Biberiye dalını çıkarın, kalan malzemeyi krema kıvamında oluncaya kadar robottan geçirin, süzgeçten süzün. Hardal tohumu, tuz ve karabiber katıp, harmanlayın. (5 kişilik) * 1 paket hindi bonfile * 1 su bardağı zeytinyağı * 1 adet soğan (ince kıyılmış) * 250 gr. taze fasulye (ince jülyen doğranmış) * 4 adet kırmızı biber (ince jülyen doğranmış) * 400 gr. ısırgan otu (iri doğranmış) * 100 gr. haşhaş tohumu * 2 adet yumurtanın beyazı (çırpılmış) Hardal sos için: * 1 çay bardağı zeytinyağı * 2 adet mantar (iri doğranmış) * 1/2 adet küçük boy soğan (iri doğranmış) * 1 diş sarmısak (iri doğranmış) * 1/2 adet havuç (iri doğranmış) * 1 küçük dal biberiye * 2 su bardağı piliç suyu * 1 su bardağı krema * 1 tatlı kaşığı ketçap * 1 çorba kaşığı hardal tohumu * Tuz, karabiber
|