kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Son Dakika
  » Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    Sinema
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Ayse Tuter @ SABAH
 
Isırgan otlu hindi bonfile
Sarmısaklı fasulye püresi

Isırgan otlu hindi bonfile

Isıtılmış zeytinyağına soğan, taze fasulye ve etli kırmızı biberleri ilave edin, karıştırarak orta ateşte fasulyeler hafif yumuşayıncaya kadar soteleyin. Isırgan otlarını katın, karıştırmaya devam ederek 2-3 dakika daha soteleyin. Şarap, tuz ve karabiberi ekleyip, kısık ateşte 5 dakika pişirin ve soğuyuncaya kadar dinlendirin. Etleri iki streç arasında döverek inceltin, hazırladığınız harcı etlerin uzun kenarlarına yayarak paylaştırın ve rulo şeklinde sıkıca sarın. Ruloları önce yumurta beyazına, ardından da haşhaş tohumlarına batırıp, her taraflarını kaplayın. Isıtılmış yağda ve orta ateşte haşhaş tohumlarının yanmamasına dikkat ederek pişirin. Delikli kepçe ile kağıt havlu üzerine çıkarın, fazla yağlarını süzün. Dilimleyin ve hardal sos ile birlikte servis yapın.

Hardal sos: Zeytinyağı, mantar, soğan, sarmısak, havuç, biberiye, piliç suyu ve kremayı kısık ateşte sebzeler yumuşayıncaya kadar pişirin. Biberiye dalını çıkarın, kalan malzemeyi krema kıvamında oluncaya kadar robottan geçirin, süzgeçten süzün. Hardal tohumu, tuz ve karabiber katıp, harmanlayın.
(5 kişilik)
*
1 paket hindi bonfile
* 1 su bardağı zeytinyağı
* 1 adet soğan (ince kıyılmış)
* 250 gr. taze fasulye (ince jülyen doğranmış)
* 4 adet kırmızı biber (ince jülyen doğranmış)
* 400 gr. ısırgan otu (iri doğranmış)
* 100 gr. haşhaş tohumu
* 2 adet yumurtanın beyazı (çırpılmış)
Hardal sos için:
*
1 çay bardağı zeytinyağı
* 2 adet mantar (iri doğranmış)
* 1/2 adet küçük boy soğan (iri doğranmış)
* 1 diş sarmısak (iri doğranmış)
* 1/2 adet havuç (iri doğranmış)
* 1 küçük dal biberiye
* 2 su bardağı piliç suyu
* 1 su bardağı krema
* 1 tatlı kaşığı ketçap
* 1 çorba kaşığı hardal tohumu
* Tuz, karabiber

YAZARIN ÖNCEKİ YAZILARI
 Keyifle Okuyun, Zevkle Pişirin, Afiyetle Yiyin   / 28-07-2005
 Keyifle Okuyun, Zevkle Pişirin, Afiyetle Yiyin   / 26-07-2005
 Lezzet Güneşi   / 25-07-2005
 Keyifle Okuyun, Zevkle Pişirin, Afiyetle Yiyin   / 24-07-2005
 Zeytinyağlı kabak içi   / 23-07-2005
 Kimyonlu piliç kuşbaşı   / 22-07-2005
 Yazlık salata   / 21-07-2005
 Tarhunlu somon   / 20-07-2005
 Yanya köftesi   / 19-07-2005
 Lezzet Güneşi   / 18-07-2005
AYŞE ÖZYILMAZEL
Kim bu kaçak aşık?
Ortaköy- Ulus çevresinde son günlerin...
HAKAN & UTKU
Çağımızın yeni meslekleri
POLEMİK DANIŞMANI:...
AYŞE TÜTER
Isırgan otlu hindi bonfile
Isıtılmış zeytinyağına soğan,...
Tiroit bezinin tamamen çıkartılması şart
Tiroit bezinin tamamen çıkartılması şart
Tiroit bezesinde oluşan tümörlerin bir kısmı kansere neden olsa da;...
Doğum kontrol hapı cinsel isteği azaltmaz
Doğum kontrol hapı cinsel isteği azaltmaz
Geçtiğimiz günlerde yapılan bir araştırma, doğum kontrol ilaçlarının...
İstanbul elitleri Göcek'e göçtü!
İstanbul elitleri Göcek'e göçtü!
Hürriyet Gazetesi'nin eski sahibi Erol Simavi'nin eşi Belma...
Farkı fark edin!
Farkı fark edin!
Geçenlerde bir konserde merhum Sakıp Sabancı'nın kızı Dilek...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.