kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Son Dakika
  » Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    Sinema
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Ayse Tuter @ SABAH
 

Keyifle Okuyun, Zevkle Pişirin, Afiyetle Yiyin

Hindili yaprak sarma
(8 kişilik)
*
200 gr. hindi kıyma
* 3 su bardağı pirinç
* 1 çay bardağı zeytinyağı
* 2 adet orta boy soğan (ince kıyılmış)
* 1,5 çorba kaşığı çamfıstığı
* 1,5 çorba kaşığı kuşüzümü
* Tuz, karabiber, nane
* 3 su bardağı su (kaynar)
* 500 gr. asma yaprağı
* 1 havuç (rendelenmiş)
* 1/2 demet maydanoz (yaprakları ince kıyılmış, sapları ayrılmış)
* 1 çay kaşığı adaçayı (ince kıyılmış)
Pirincin üzerine çıkıncaya kadar kaynar su ilave edin, 1 tatlı kaşığı tuz serpin, en az bir saat dinlendirin ve süzün. Unlu suyu gidinceye kadar bol suyla yıkayıp, tekrar süzün. Isıtılmış yağa soğanları ilave edin, soğanlar yumuşayıncaya kadar karıştırarak yaklaşık 5-6 dakika soteleyin, pirinci katın ve karıştırmaya devam ederek orta ateşte 5 dakika daha soteleyin. Çamfıstığı, kuşüzümü, tuz, karabiber ve naneyi ilave edip harmanladıktan sonra üzerine 1 su bardağı su gezdirin, bir kez karıştırın ve pirinç suyunu çekinceye kadar kısık ateşte yaklaşık 5- 6 dakika pişirip, soğuyuncaya kadar dinlendirin. Pirince kıyma, havuç, maydanoz, adaçayı ve tuz ilave edip, karışıncaya kadar iyice yoğurun. Asma yapraklarını bol kaynar suda sapları hafif yumuşayıncaya kadar 2 dakika haşlayın. Yaprakları delikli kepçe ile çıkarıp, suları süzülünceye kadar süzgeçte bekletin. Asma yaprağını tüylü ve damarlı yüzeyi üste gelecek şekilde üz bir zemine yayın, sapını yaprakla birleştiği yerden koparın. Hazırladığınız harcı, yaprağın geniş kısmına, yanlardan ve geniş kenarlardan 1'er cm. boşluk kalacak şekilde yayın. Önce yanlardaki boşlukları ardından da geniş kenarda iki yaprağı harcın üzerine katlayın ve yaprağın sonuna kadar sıkı olmayacak şekilde sarın. Tencerenin tabanına maydanoz, yaprak sapları ve artan asma yapraklarını yayıp, üzerine dolmaları dizin. Dolmaların üzerine bir tabak kapatın ve kalan 2 su bardağı suyu gezdirip, kısık ateşte suyunu çekinceye kadar pişirin. Kapağı kapalı olarak soğuyuncaya kadar dinlendirin. Dolmaları servis tabağına alın, üzerine 1 çorba kaşığı zeytinyağı gezdirip, servis yapın.

Fıstıklı tepeler
(40 adet)
*
1 çay bardağı şamfıstığı (iç kabukları temizlenmiş)
* 250 gr. tereyağı (doğranmış)
* 2,5 su bardağı pudra şekeri
* 2,5 su bardağı kekun
* 2 çorba kaşığı pirinç unu o2 çorba kaşığı mısır unu
* 1 çay bardağı badem unu
Şamfıstıklarını yağsız tavada ve kısık ateşte karıştırarak 3-4 dakika kavurun, üçte birini iri doğrayın, kalanını ayırın. Tereyağı ve 2 su bardağı pudra şekerini krema kıvamına gelinceye kadar mikserle çırpın. Kekun, pirinç unu, mısır unu ve badem ununu katıp, iyice karıştırın. Hazırladığınız hamurdan çorba kaşığı yardımıyla alın, yağlı kağıt yayılmış fırın tepsisine 3'er cm'lik aralıklarla ufak tepecikler şeklinde yerleştirin. Her birinin üzerine bir adet şamfıstığı batırın. Önceden ısıtılmış 150 derece fırında yaklaşık 25 dakika pişirdikten sonra tepside 5 dakika dinlendirin. Üzerine kalan pudra şekerini serperek servis yapın.

YAZARIN ÖNCEKİ YAZILARI
 Keyifle Okuyun, Zevkle Pişirin, Afiyetle Yiyin   / 26-07-2005
 Lezzet Güneşi   / 25-07-2005
 Keyifle Okuyun, Zevkle Pişirin, Afiyetle Yiyin   / 24-07-2005
 Zeytinyağlı kabak içi   / 23-07-2005
 Kimyonlu piliç kuşbaşı   / 22-07-2005
 Yazlık salata   / 21-07-2005
 Tarhunlu somon   / 20-07-2005
 Yanya köftesi   / 19-07-2005
 Lezzet Güneşi   / 18-07-2005
 Lezzet Güneşi   / 17-07-2005
RAHŞAN GÜLŞAN
Bir türkü rica etsem döverler mi acaba?
Pazar günü...
HAKAN & UTKU
F1'e trafik cezası
Ünlü F1 pilotu David Coulthard...
Prof. Dr. BENGİ SEMERCİ
Diyet Çılgınlığı
Özellikle bu senenin değişmez baş...
AYŞE TÜTER
Keyifle Okuyun, Zevkle Pişirin, Afiyetle Yiyin
Hindili...
RAI en başarılı tedavi yöntemi
RAI en başarılı tedavi yöntemi
RAI (Radyoaktif iyot) tedavisi, birçok guatr türünde en olumlu sonucu...
Eşinizi tanıyın yeniliklere açık olun
Eşinizi tanıyın yeniliklere açık olun
Cinsel çekim, bir ilişkinin uzun sürmesinde büyük rol oynuyor.
Ex yengemiz evleniyormuş!
Ex yengemiz evleniyormuş!
Alinur Velidedeoğlu'nun 2002 yılında boşandığı Sarah...
Objektiflere alışamamış!
Objektiflere alışamamış!
Önceki hafta rötarlı düğünlerini gerçekleştirip Bodrum'a...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.