|
|
Limon sufle
Yumurtayı derin bir kapta çırpma teliyle çırpın, çırpmaya devam ederek limon kabuğu, limon suyu, 50 gr. esmer şeker, tereyağı ve mısır ununu katın. Orta ateşte çırpmaya devam ederek hafif koyulaşıncaya kadar 3 dakika pişirin. Ateşi kısın, 1 dakika daha karıştırarak pişirin ve yağlanmış muffin kaplarına paylaştırın. Üzerlerini kapatıp, oda sıcaklığında dinlendirin. Yumurta beyazlarını mikserle kar gibi köpük oluncaya kadar 4-5 dakika çırpın. Bir tatlı kaşığı esmer şeker ilave edip, mikserle 30 saniye hızlı devirde çırpın. Yumurta sarılarına limon kabuğu rendesi, limon suyu ve kalan şekeri katıp, iyice çırpın. Bir çorba kaşığı yumurta beyazını ilave edip, karıştırın. Kalan yumurta beyazlarını da katıp, tahta bir kaşıkla karıştırarak yedirin. Karışımı kapların içine piramit gibi tepe oluşturacak şekilde paylaştırın. Önceden ısıtılmış 170 derece fırının orta rafında, üzerleri altın sarısı renk alıncaya kadar 15-17 dakika pişirin. Fırından çıkarıp, 5 dakika dinlendirin. (Bu arada üzeri hafif çökecektir.) Pudra şekeri serperek servis yapın. (4 kişilik) * 1 adet yumurta * 1 adet küçük boy limonun kabuğu (rendelenmiş) * 1 adet küçük boy limonun suyu * 1 çay bardağı esmer tozşeker * 25 gr. tereyağı (küçük küp kesilmiş) * 1 tatlı kaşığı mısır unu * 3 adet yumurta (sarıları ve beyazları ayrılmış) * 1 adet orta boy limonun kabuğu (rendelenmiş) * 2 çorba kaşığı limon suyu * 2 çorba kaşığı pudra şekeri
|