Kimyonlu piliç kuşbaşı
Isıtılmış iki çorba kaşığı yağa, sarımsak, kimyon tohumu, köri ve pul kırmızıbiberi katın, karıştırarak 1 dakika soteleyin. Kalan yağı ve etleri ekleyin, karıştırmaya devam ederek 5 dakika daha soteleyin. Etlere patlıcan, domates ve piliç suyunu katın, kaynama noktasına kadar hızlı ateşte ısıtın, ateşi kısın ve 20 dakika pişirin. Limon suyu, tuz ve yoğurdu çırpıp, etlere ilave edin, karıştırarak kısık ateşte 5 dakika ısıtın, üzerine nane serperek servis yapın.
(4 kişilik) * 1 küçük tabak piliç göğüs kuşbaşı * 5 çorba kaşığı zeytinyağı * 2 diş sarımsak (dövülmüş) * 1 çorba kaşığı kimyon tohumu * 1 tatlı kaşığı köri * 1 tatlı kaşığı pul kırmızıbiber * 1 adet büyük boy patlıcan (iri küp doğranmış) * 4 adet domates (küp doğranmış) * 1 çay bardağı piliç suyu * 1 çorba kaşığı limon suyu * Tuz (arzu edilen miktarda) * 1 su bardağı yoğurt (süzme) * 1 çorba kaşığı nane (ince kıyılmış)
|