| | Son yemeğiniz ne olsun isterdiniz? İngiltere ve Fransa arasındaki ezeli muhabbetin eğlenceli temalarından birisi mutfaktır. Ama İngilizler iyi bir mutfağa sahip olamasalar da son yıllarda Londra ciddi yükselişte. Son zamanlarda yediği darbelerden iyice yıpranan Cumhurbaşkanı Chirac bir ümit, başaşağı giden prestijini hiç...devamı |
|
| | Avrupalı liderlerin mutfak savaşı Fransa Cumhurbaşkanı Jacques Chirac'ın İngiliz mutfağını eleştiren sözleri iki ülke arasında gerginlik yarattı. Bu mutfak kavgasından çıkartacağımız ders ise kendi yemekleriyle övünen bir cumhurbaşkanını tanımak oldu. Geçen hafta bugün Fransa ile İngiltere arasındaki gerginlik devlet...devamı |
|
| | Denizatları nefes almaya başladı Marmara Denizi'nde hayat yeniden canlanıyor. Yıllardır kendini göstermeyen denizatı, istakoz, gelincik ve mercan bunun en güzel işaretleri. Bir zamanlar 200 balık türünü barındıran Marmara Denizi'nde hala pek çok canlı türü yaşam mücadelesi veriyor. Caddebostan Balıkadamlar Spor Kulübü...devamı |
|
| | Sofrada başka dalında başka güzel kiraz Rengiyle, tadıyla başdöndürücü bir meyve kiraz... Bu yıl doya doya yedik. Tarihin hiçbir döneminde de bugünkü kadar lezzetli ve albenili olmamıştı. İlk kez Napolyon kirazıyla karşılaşmamı hiç unutmuyorum. O güne dek açık renkli, gevşek etli, yavan tatlı kirazlara alışmışken, gerek insanı...devamı |
|
| | Aydınlıkta uyumak ister misiniz? Dünya klasikleri arasında önemli yeri olan Grigoriy'un ünlü eserini okuduğum ilkokul yıllarımdan beri benim için Finlandiya hep "beyaz zambaklar ülkesi" olarak kaldı. Kıyılarında o zambakların kendiliğinden yetiştiği sayısız göller, bu göllerdeki adalar ve her evde bir Fin hamamı, bu ülke...devamı |
|
| | Krallara parmak ısırttı Çırak olarak başladığı aşçılık mesleğini Ürdün Kralı Abdullah'ın Sarayı'na kadar yükselten Cemal Türkan birikimini şimdi de öğrencilerine aktarıyor. Bolu Mengenli olup da aşçı olmamak mümkün mü? Türkiye'nin dört bir tarafına dağılan Mengenli aşçılara, kimi zaman yurtdışında da rastlamak...devamı |
|
| | İstanbul'a tepeden bakan teraslar Kente kuşbakışı bakmanın da dalga sesini duymak kadar keyifli olduğu keşfedildiğinden beri teras restoranlar artmaya başladı. Eski İstanbul'a tepeden bakan teraslarda yemenin keyfini yaşamak lazım. Dünyanın en güzel suyoluna, Boğaziçi'ne sahip olmaktan kaynaklanan bir tercih olsa gerek,...devamı |
|
| | İlk paparazzi Hilton'dan çıktı Cumhuriyet mimarisinin en önemli örneklerinden Hilton, "uluslararası-modern" çizgisi ile gerek dönemini gerekse kendinden sonrasını derinden etkilemişti. Bugün sektörde çalışan pek çok kişi bu okuldan geçmiştir. Geçtiğimiz hafta sonu Türk turizminin en önemli oyuncularından birisi...devamı |
|
| | Yemek kültürü birikim ister Çiya lokantalarının sahipleri Musa ve Zeynep Dağdeviren'in yayınlattığı, bir başvuru kitabı niteliğindeki "Yemek Kültürü" dergisi ikinci sayısıyla rüştünü de ilan etmiş oldu. Yemekle ilgili pek çok yayın var piyasada. Bunların çoğu da yemek tariflerinin bir araya getirilmesinden oluşuyor.devamı |
|