Lezzet Güneşi
Keyifle Okuyun, Zevkle Pişirin, Afiyetle Yiyin
Körili yumurta
Zeytinyağını orta ateşte ısıtıp, yumurtaları ara ara yavaşça karıştırarak kızartıp, kağıt havlu üzerine alın. Tenceredeki yağın 1 çorba kaşığını tekrar ısıtın. Bu yağda hardal tohumunu üzeri kapalı olarak yüksek ateşte yaklaşık 30 saniye, tohumlar çatlamaya başlayana kadar pişirin. Sarımsak, zencefil ve soğanı da ekleyip, soğanlar yumuşayana kadar sürekli karıştırarak pişirmeye devam edin.Son olarak kimyon, köri, kakule, domates, şeker ve suyu karıştırarak ilave edin. Sosu kaynama noktasına getirip, yumurtaları ilave edin ve ısıyı düşürün. Üzeri kapalı olarak 5 dakika ağır ağır pişirin.
(4 kişilik) * 8 adet yumurta (katı pişirilmiş) * 3 çorba kaşığı zeytinyağı * 1 çorba kaşığı hardal tohumu * 1 diş sarımsak (dövülmüş) 1 tatlı kaşığı zencefil * 1 adet küçük boy soğan (piyaz doğranmış) * 1 tatlı kaşığı kimyon * 2 çorba kaşığı köri * 1/2 tatlı kaşığı tane kakule (dövülmüş) * 2 adet domates (küp doğranmış) * 1 tatlı kaşığı şeker * 1/2 su bardağı su
Soya soslu piliç salata
Bir tavada yağı ısıtıp, etlerin her iki tarafları da iyice kızarıncaya kadar pişirin ve iri küp şeklinde doğrayın. Salata kabında piliç, lahana, taze soğan ve kerevizi harmanlayın. Üzerlerine kiraz domates koyup, hazırladığınız sosunu dökün. 15 dakika dinlendirip, servis yapın. Sos: Bütün malzemeleri kapaklı bir kavanoza koyup, çalkalayarak iyice karıştırın.
(6 kişilik) * 1 küçük paket piliç göğüs light * 1 çorba kaşığı zeytinyağı * 250 gr. lahana (ince kıyılmış) * 4 adet taze soğan (ince kıyılmış) * 4 sap kereviz (dilimlenmiş) * 100 gr. kiraz domates
Soyalı sos: * 1 çay bardağı zeytinyağı * 4 çorba kaşığı soya sosu * 1 çorba kaşığı zencefil * 2 diş sarımsak (dövülmüş) * 1 tatlı kaşığı şeker * 2 çorba kaşığı limon suyu
|