kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Son Dakika
  » Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    Sinema
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Ayse Tuter @ SABAH
 

Keyifle Okuyun, Zevkle Pişirin, Afiyetle Yiyin

Ayva çeşnili kuşbaşı hindi
* 1 paket hindi kalça kuşbaşı
* 4 çorba kaşığı tereyağı
* 2 adet orta boy soğan (iri doğranmış)
* 1 adet domates (küp doğranmış)
* 1 tatlı kaşığı tozşeker
* 2 adet küçük ayva
* 2 su bardağı su (kaynar)
* Tuz, karabiber
Isıtılmış yağda soğanları yumuşayıp sararıncaya kadar 4 dakika soteleyin. Etleri ilave edip karıştırarak 5 dakika daha soteleyin. Domatesi ve şekeri katıp bir kez karıştırın. Ayvaların kabuklarını soyun. Bir tanesini bütün bırakıp, diğerini küçük kuşbaşı doğrayın. Ayvaları, su, tuz ve karabiberi etlere katıp, tencerenin kapağını kapatın ve kısık ateşte ayvalar yumuşayıncaya kadar yaklaşık 20 dakika pişirin. Pirinç veya bulgur pilavı ile servis yapın.

Lezzet dilimleri
* 1 adet baton ekmek
* 2 diş sarımsak
* 2 adet domates
* 1 adet kırmızı soğan
* 3 sap fesleğen
* 1 adet patlıcan
* 1 çorba kaşığı zeytinyağı
* 100 gram beyazpeynir
* Karabiber
Ekmek dilimlerine zeytinyağını sürüp, önceden ısıtılmış 200 derece fırında ızgaranın altına yerleştirin. Ekmekler sararıncaya kadar kızartın. Ekmeklerin bir tarafına sarmısakların kesik tarafını sürerek sarmısaklayın. Ekmek dilimlerinin yarısının üzerine domates ve soğan dilimlerini yerleştirip ılınıncaya kadar ızgarada ısıtın. Fesleğen yaprakları ile süsleyin. Patlıcan dilimlerine fırça ile zeytinyağı sürüp önceden ısıtılmış 200 derece fırının ızgarasında her iki tarafı sararana kadar 4 dakika pişirin. Kalan ekmeklerin üzerine patlıcan dilimleri ve beşazpeynir koyup, karabiber serpin. Sonra fırında peynirler pembeleşene kadar 2 dakika pişirin.

Krem karamel
* Yarım litre süt
* 6 yumurta
* 1 su bardağı şeker (3 çorba kaşığı karamel için ayrılır)
* Yarım paket vanilya
3çorba kaşığı şeker ile bir fincan suyu kaynatıp pekmez renginde karamel yapın. Bu karameli kalıba boşaltın. Kalıbı hafif hafif ısıtılarak her tarafını kaplayın. Yumurtaları tel ile çırpın. Vanilya, şeker ve süt koyun. Şeker eriyinceye kadar karıştırın. Şekerli sütü karamelli kalıba boşaltıp, büyükçe bir tencereye oturtun. Tencereye kenardan yarısını geçecek şekilde sıcak su koyun. Ateş üzerinde suyu kaynatmadan ve kremayı fazla katılaştırmadan pişirin. (Tencerenin üzerine önce bir peçete koyup sonra tencere kapağını aralık olarak örtün.) Kalıbı, suyunda soğutun. Sonra kenarlara bastırarak tabağa çevrin. Not: Krem karameli birer kişilik özel kalıplarla daha kolay servis yapabilirsiniz. Yukarıdaki malzeme 6-7 küçük kalıp doldurur.

YAZARIN ÖNCEKİ YAZILARI
 Lezzet Güneşi   / 12-07-2005
 Lezzet Güneşi   / 11-07-2005
 Lezzet Güneşi   / 10-07-2005
 Lezzet Güneşi   / 09-07-2005
 Lezzet Güneşi   / 07-07-2005
 Keyifle Okuyun, Zevkle Pişirin, Afiyetle Yiyin   / 06-07-2005
 Keyifle Okuyun, Zevkle Pişirin, Afiyetle Yiyin   / 05-07-2005
 Keyifle okuyun, zevkle pişirin, afiyetle yiyin   / 04-07-2005
 Keyifle Okuyun, Zevkle Pişirin, Afiyetle Yiyin   / 03-07-2005
 Lezzet Güneşi   / 02-07-2005
AYŞE ÖZYILMAZEL
Armut dalda asılsın, Selin Toktay nasılsın?
Selin...
HAKAN & UTKU
Spor servisi diyalogları
- Abi bu ne ya? Neredeyse lig...
AYŞE TÜTER
Keyifle Okuyun, Zevkle Pişirin, Afiyetle Yiyin
Ayva...
Uzun süreli diyetlerde dikkatli olmak gerekiyor
Uzun süreli diyetlerde dikkatli olmak gerekiyor
Yapılan araştırmalar, beslenme alışkanlıklarının ve uygulanan...
Las Vegas'ta evlendiler
Las Vegas'ta evlendiler
Üç aydır birlikte olan manken Aysun Kayacı ile Medyapım'ın patronu...
Krallara layık otel: Bellagio
Krallara layık otel: Bellagio
Aysun Kayacı ve Fatih Aksoy'un dünya evine girdiği otel...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.