|
|
|
|
|
|
Keyifle Okuyun, Zevkle Pişirin, Afiyetle Yiyin
Ayva çeşnili kuşbaşı hindi * 1 paket hindi kalça kuşbaşı * 4 çorba kaşığı tereyağı * 2 adet orta boy soğan (iri doğranmış) * 1 adet domates (küp doğranmış) * 1 tatlı kaşığı tozşeker * 2 adet küçük ayva * 2 su bardağı su (kaynar) * Tuz, karabiber Isıtılmış yağda soğanları yumuşayıp sararıncaya kadar 4 dakika soteleyin. Etleri ilave edip karıştırarak 5 dakika daha soteleyin. Domatesi ve şekeri katıp bir kez karıştırın. Ayvaların kabuklarını soyun. Bir tanesini bütün bırakıp, diğerini küçük kuşbaşı doğrayın. Ayvaları, su, tuz ve karabiberi etlere katıp, tencerenin kapağını kapatın ve kısık ateşte ayvalar yumuşayıncaya kadar yaklaşık 20 dakika pişirin. Pirinç veya bulgur pilavı ile servis yapın.
Lezzet dilimleri * 1 adet baton ekmek * 2 diş sarımsak * 2 adet domates * 1 adet kırmızı soğan * 3 sap fesleğen * 1 adet patlıcan * 1 çorba kaşığı zeytinyağı * 100 gram beyazpeynir * Karabiber Ekmek dilimlerine zeytinyağını sürüp, önceden ısıtılmış 200 derece fırında ızgaranın altına yerleştirin. Ekmekler sararıncaya kadar kızartın. Ekmeklerin bir tarafına sarmısakların kesik tarafını sürerek sarmısaklayın. Ekmek dilimlerinin yarısının üzerine domates ve soğan dilimlerini yerleştirip ılınıncaya kadar ızgarada ısıtın. Fesleğen yaprakları ile süsleyin. Patlıcan dilimlerine fırça ile zeytinyağı sürüp önceden ısıtılmış 200 derece fırının ızgarasında her iki tarafı sararana kadar 4 dakika pişirin. Kalan ekmeklerin üzerine patlıcan dilimleri ve beşazpeynir koyup, karabiber serpin. Sonra fırında peynirler pembeleşene kadar 2 dakika pişirin.
Krem karamel * Yarım litre süt * 6 yumurta * 1 su bardağı şeker (3 çorba kaşığı karamel için ayrılır) * Yarım paket vanilya 3çorba kaşığı şeker ile bir fincan suyu kaynatıp pekmez renginde karamel yapın. Bu karameli kalıba boşaltın. Kalıbı hafif hafif ısıtılarak her tarafını kaplayın. Yumurtaları tel ile çırpın. Vanilya, şeker ve süt koyun. Şeker eriyinceye kadar karıştırın. Şekerli sütü karamelli kalıba boşaltıp, büyükçe bir tencereye oturtun. Tencereye kenardan yarısını geçecek şekilde sıcak su koyun. Ateş üzerinde suyu kaynatmadan ve kremayı fazla katılaştırmadan pişirin. (Tencerenin üzerine önce bir peçete koyup sonra tencere kapağını aralık olarak örtün.) Kalıbı, suyunda soğutun. Sonra kenarlara bastırarak tabağa çevrin. Not: Krem karameli birer kişilik özel kalıplarla daha kolay servis yapabilirsiniz. Yukarıdaki malzeme 6-7 küçük kalıp doldurur.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|