| | Sofrada başka dalında başka güzel kiraz Rengiyle, tadıyla başdöndürücü bir meyve kiraz... Bu yıl doya doya yedik. Tarihin hiçbir döneminde de bugünkü kadar lezzetli ve albenili olmamıştı. İlk kez Napolyon kirazıyla karşılaşmamı hiç unutmuyorum. O güne dek açık renkli, gevşek etli, yavan tatlı kirazlara alışmışken, gerek insanı...devamı |
|
| | Aydınlıkta uyumak ister misiniz? Dünya klasikleri arasında önemli yeri olan Grigoriy'un ünlü eserini okuduğum ilkokul yıllarımdan beri benim için Finlandiya hep "beyaz zambaklar ülkesi" olarak kaldı. Kıyılarında o zambakların kendiliğinden yetiştiği sayısız göller, bu göllerdeki adalar ve her evde bir Fin hamamı, bu ülke...devamı |
|
| | Krallara parmak ısırttı Çırak olarak başladığı aşçılık mesleğini Ürdün Kralı Abdullah'ın Sarayı'na kadar yükselten Cemal Türkan birikimini şimdi de öğrencilerine aktarıyor. Bolu Mengenli olup da aşçı olmamak mümkün mü? Türkiye'nin dört bir tarafına dağılan Mengenli aşçılara, kimi zaman yurtdışında da rastlamak...devamı |
|
| | İstanbul'a tepeden bakan teraslar Kente kuşbakışı bakmanın da dalga sesini duymak kadar keyifli olduğu keşfedildiğinden beri teras restoranlar artmaya başladı. Eski İstanbul'a tepeden bakan teraslarda yemenin keyfini yaşamak lazım. Dünyanın en güzel suyoluna, Boğaziçi'ne sahip olmaktan kaynaklanan bir tercih olsa gerek,...devamı |
|
| | İlk paparazzi Hilton'dan çıktı Cumhuriyet mimarisinin en önemli örneklerinden Hilton, "uluslararası-modern" çizgisi ile gerek dönemini gerekse kendinden sonrasını derinden etkilemişti. Bugün sektörde çalışan pek çok kişi bu okuldan geçmiştir. Geçtiğimiz hafta sonu Türk turizminin en önemli oyuncularından birisi...devamı |
|
| | Yemek kültürü birikim ister Çiya lokantalarının sahipleri Musa ve Zeynep Dağdeviren'in yayınlattığı, bir başvuru kitabı niteliğindeki "Yemek Kültürü" dergisi ikinci sayısıyla rüştünü de ilan etmiş oldu. Yemekle ilgili pek çok yayın var piyasada. Bunların çoğu da yemek tariflerinin bir araya getirilmesinden oluşuyor.devamı |
|
| | 20 milyara mantar yer misiniz? Alba, efsanevi beyaz trüf mantarının başkenti. Bu mantarlar bir elmas özeniyle çıkartılıp "kadife keselere" yerleştiriliyor. Müşterileri ise üç yıldızlı aşçılar ve en iddialı lokantalar. Piemonte'deki son 24 saatimiz. O kadar çok şey var ki anlatacakları. Çoğumuzun derdi de bu ya.devamı |
|
| | Yeşil renkli mısır püresi Piedmonte sıradan bir bölge değil. Buradaki mevcut şıklıkla yaratıcılık, üst üste inşa olmuş geleneklerin ve biriktirilmiş bir görgünün eseri. Piemonte'deyiz. İtalya'nın batısı. Milano'nun altında Torino, Alba, Asti ve çevresinin oluşturduğu bölge. Burası Savoia Hanedanı'nın da evi gibi.devamı |
|
| | Mis gibi ekmek kokuyor Fırından yeni çıkmış, taptaze ekmek kokusu yediden yetmişe, herkesi baştan çıkarabilir. Üstelik Türkiye gibi tam bir ekmek cennetinde bu hiç de zor değil. Karnınız aç... Yeni fırından çıkmış sıcak sıcak ekmeği alıp evin yolunu tuttunuz. Ne yaparsınız? Sizi bilmem ama ben mutlaka mis gibi...devamı |
|