Keyifle okuyun, zevkle pişirin, afiyetle yiyin
Göğüs rulo
Taze soğan, maydanoz, dereotu, reyhan, adaçayı, mercanköşk ve karabiberi harmanlayın. Her bir rulonun geniş tarafına hazırlamış olduğunuz harcın dörtte birini yayın, üzerine yarım çorba kaşığı peynir serpin. Sıkı olmayacak şekilde sarın (Harcın ruloların dışına taşmamasına dikkat edin). Yağlanmış fırın tepsisine dizin. Üzerine zeytinyağı sürüp, kırmızıbiber serpin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerleri pembeleşinceye kadar yaklaşık 10-15 dakika pişirin. Kiraz domateslerle süsleyerek servis yapın.
(4 kişilik) * 1 küçük tabak göğüs rulo * 4 sap taze soğan (ince kıyılmış) * 5 sap maydanoz (ince kıyılmış) * 5 sap dereotu (kıyılmış) * 5 yaprak reyhan (kıyılmış) * 5 yaprak adaçayı (kıyılmış) * 5 sap mercanköşk (yapraklanmış) * 2 çorba kaşığı kaşar peyniri (rendelenmiş) * 1 tatlı kaşığı karabiber * 3 çorba kaşığı zeytinyağı * 1 tatlı kaşığı kırmızıbiber * 16 adet kiraz domates
Hamurlu sosis
Süt ve suyu karıştırın. Una bir tutam tuz ilave edip, ortasını çukurlaştırın. Yumurtayı ve sütlü su karışımının yarısını döküp, iyice çırpın. Sütlü su karışımının kalan yarısını ilave edip, tekrar karıştırın. Yağlanmış fırın kabına sosisleri yerleştirin, üzerine piyaz doğranmış soğanları serpip, önceden ısıtılmış 180 derece fırında, sosislerin üzeri pembeleşinceye kadar kızartın. Fırından çıkartın, sosislerin üzerine hazırladığınız unlu karışımı dökün. Tekrar fırına koyup, önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 35 dakika pişirin. Sıcak servis yapın.
(6 kişilik) * 1 su bardağı un (elenmiş) * 1 adet yumurta * 1/2 su bardağı süt * 1/2 su bardağı su * 1 paket acı kokteyl sosis (yaklaşık 15 adet) * 1 adet soğan (ince piyaz soğanı dilimlenmiş)
Ispanaklı çılbır
Donmuş ıspanakları çözdürün. Sıkarak suyunu iyice süzdürün. Ispanak, zeytinyağı, muskat, salam ve taze soğanları karıştırıp, arzuya göre tuz ve karabiber ekleyin. Yağlanmış fırın kabına iki küme şeklinde yerleştirin. Kaynamış suya iki adet yumurtayı kırın. Beyazları pişince delikli kepçe ile alıp, ıspanak kümesinin üzerine yerleştirin. Üzerine kremayı dökün. Fırının ızgara kısmında 200 derecede 5 dakika pişirin. Yağı kızdırıp, pul kırmızıbiberi ilave edin. Yumurtaların üzerine gezdirerek servis yapın.
(2 kişilik) * 200 gr. donmuş ıspanak * 1 tatlı kaşığı zeytinyağı * 1/2 çay kaşığı muskat * 2 dilim salam (ince kıyılmış) * 1 sap taze soğan (kıyılmış) * 2 adet yumurta * 2 çay kaşığı krema * 1 çorba kaşığı zeytinyağı * 1 tatlı kaşığı pul kırmızıbiber * Karabiber, tuz
|