|
|
Taratorlu pilaki
Soğanı kavurun, içine sarımsak ve şeker ilave edin. Bir iki kez çevirip, domates püresini koyun. Fasulyeleri ilave edin. Üzerine bir parmak çıkıncaya kadar su koyun. Kısık ateşte 10 dakika pişirin. Havuç, patates, kereviz ve tuzu katarak kısık ateşte suyunu çekinceye kadar pişirin. Soğuyunca servis kabına boşaltın. Ekmekleri robottan geçirin. Ceviz, sirke, sarımsak, yoğurt ve kırmızıbiberi ilave edin, macun kıvamına gelinceye kadar karıştırın. Pilakinin üzerini hazırladığınız tarator ve kereviz yaprakları ile süsleyip, servis yapın.
(6 kişilik) * 2 su bardağı kuru fasulye (haşlanmış) * 2 adet orta boy soğan (piyazlık doğranmış) * 2 diş sarımsak * 2 çorba kaşığı domates püresi * 1 adet havuç (ince halka doğranmış) * 1 adet küçük boy patates (küçük dikdörtgenler şeklinde doğranmış) * 2 sap kereviz (ince kıyılmış) * 2 adet kesme şeker * 1 çay bardağı zeytinyağı * 2 dilim bayat kuru ekmek (ufalanmış) * 50 gr. ceviz (iri dövülmüş) * 1 tatlı kaşığı sirke * 1 diş sarımsak (dövülmüş) * 2 çorba kaşığı yoğurt * Kırmızıbiber, tuz
|