|
|
Lezzet Güneşi
Padişah rozeti
Sirke, tozşeker, zeytinyağı ve sarmısağı karıştırıp, hindi bifteklerle harmanlayın. Üzerini kapatıp, buzdolabında en az 2 saat dinlendirin. Fasulyeleri kaynar suda 15 dakika haşlayıp süzün ve soğuk sudan geçirin. Bir çorba kaşığı zeytinyağını kızdırıp, fasulyeleri karıştırarak 3- 4 dakika soteleyin. Patatesleri yağlanmış fırın tepsisine dizin. Zeytinyağı sürüp, üzerleri kızarana kadar fırınlayın. Ilık suda bulyonu eritin. İçine şeker, domates salçası, limon suyu ve hindi biftekleri dinlendirdiğiniz marinatın fazla suyunu ilave edin. Bir çorba kaşığı su ile mısır ununu karıştırıp, bulyonlu suya katın. Orta hararette, sos kaynayıp kalınlaşıncaya kadar pişirin. Teflon tavada bifteklerin her iki yüzünü 4'er dakika kızartın. Üzerine hazırladığınız sosu döküp, taze soğanı serperek patates ve fasulye ile birlikte servis yapın.
(4 kişilik) * 1 küçük paket hindi biftek * 1 çorba kaşığı üzüm sirkesi * 1 tatlı kaşığı tozşeker * 1 tatlı kaşığı zeytinyağı * 1 diş sarımsak (dövülmüş) * 1 su bardağı su (ılık) * 1 küçük paket toz tavuk bulyon veya 1/2 tablet tavuk bulyon * 1 tatlı kaşığı tozşeker * 1 tatlı kaşığı domates salçası * 1 çorba kaşığı limon suyu * 1 çorba kaşığı mısır unu * 1 çorba kaşığı su * 1 çorba kaşığı taze soğan (yeşil kısmı ince kıyılmış) * 250 gr. taze fasulye (kalın jülyen kesilmiş) * 1 adet orta boy patates (ince halka dilimlenmiş) * 2 çorba kaşığı zeytinyağı
|