Fırında piliçli makarna
Kaynar su ile piliç etlerini 15 dakika pişirin. Tereyağını eritip, soğan ve mantarları ilave edin. Karıştırarak soğan ve mantarlar yumuşayıncaya kadar yaklaşık 10 dakika soteleyin. Üzerine unu serpip karıştırın ve 1 dakika daha pişirip, piliç suyunu yavaş yavaş ilave edin. Karışım kaynayıp kalınlaşınca ateşten alın ve içine piliç etlerini, makarnayı katıp harmanlayın ve fırın kabına boşaltın. Üzerine ekmek kırığı ve peynir serpip, önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 15 dakika pişirin. Sıcak servis yapın.
(6 kişilik) * 1 paket piliç göğüs kuşbaşı * 2/3 su bardağı su (kaynar) * 1 çorba kaşığı tereyağı * 4 adet yeşil soğan (ince kıyılmış) * 125 gram mantar (ikiye bölünmüş) * 2 çorba kaşığı un * 1/2 paket ıspanaklı makarna (haşlanmış) * 1/4 su bardağı bayat ekmek kırığı * 2 çorba kaşığı parmesan peyniri (rendelenmiş)
|